asdf

Loki rendületlenül osztja Thor-t!

Az első Thor film után nem sok jóra számítottam, de a Thor: Sötét világ pozitív csalódást okozott minden tekintetben. Messze lekörözi elődjét, sőt, felülmúlja, hangulatában, dinamikájában egyaránt. A Marvel Stúdió sikerhadjárata nem áll meg.

thor-the-dark-world02

A pörölyös hős végre felnőtt a feladathoz, Loki még szarkasztikusabb és kimért, mint volt, Jane pedig szerelmesebb, mint valaha. Thornak, Odinnak és Janenek iszonyatos fájdalommal és veszélyekkel kell szembenézniük. Megint kapunk árulást, királydrámát és testvérviszályt.

Thor a Föld és a Kilenc birodalom védelméért száll harcba Malekith-tel, aki az egész univerzumot akarja. Veszélyes úton indul el, mely során újra találkozik szerelmével, Jane Fosterrel, és fel kell áldoznia mindent, hogy megmentse a világot.

 thor-the-dark-world01

A történet alapja a Super Hero Thor képregény, mely a Journey into Mystery című Marvel füzetben jelent meg, 1962-ben. Don Payne története alapján a forgatókönyvet Christopher Yost, Christopher Markus és Stephen McFeely írták,  rendezte: Alan Taylor, a producer Kevin Feige volt.

 Thor: Sötét világ

Röviden a sztori: Évezredekkel ezelőtt a sötét tündéreknek köszönhetően az univerzumot sötétség uralta, ám Asgard népe nem adta fel a harcot, kiirtották a tündéreket és elvették tőlük a legfontosabb kincsüket, az Aethert. Néhány halottnak hitt tündér Malekith (Christopher Eccleston) vezetésével most visszatértek, ugyanis a Földön Jane Foster (Natalie Portman) egy régi gyártelepen véletlenül rátalált az Aetherre, és felélesztette azt. A lány testébe költözött a sötétség ereje, amiről Thor (Chris Hemsworth) is tudomást szerez és egyből a segítségére siet. Mindeközben Loki-t (Tom Hiddleston) börtönbe kényszeríti apja. Malekith bosszút forral, és a világ elpusztításán fáradozik manófülű katonáival. Míg Jane Asgardba kiruccan, addig Dr. Selvig (Stellan Sarsgard) aki alsógatyában vagy akár a nélkül is szívesen flangál és a mindig lökött Darcy (Kat Dennings) próbálnak segíteni a Földről.

 thor-the-dark-world04

Toronymagasan a legjobb jelentek a Thor-Loki féle civakodások. Loki beszólogatásai parádésak! Végre nem érezzük erőltetettnek a poénokat, oltári jókat lehet szórakozni. A látványvilág szuper, akár sima 3D-ben is, de IMAX 3D a csúcs. A sci-fi elemekkel megspékelt csatajelenetek állatira látványosak és még szórakoztatók is. A látványtervezők igazán kitettek magukért a fantasy és a sci-fi elemei rendületlenül követik egymást a filmben. A zene is végig nagyon jól el van találva. Alan Taylor rendezése egyszerűen zseniális.

 thor-the-dark-world03

"Nem mintha nem élvezném a cseverészést, csak hát...nem élvezem!"- mondja apjának gúnyosan a sértett fiú. Loki szarkasztikus és kimért. A film alatt végig azt várjuk, hogy mikor tűnik fel a vásznon. Tom Hiddlestonnak eszméletlenül jól áll Loki izgalmas karaktere és tudja is hozni, amit várnak vagy akár nem várnak a nézők. Sok meglepetést tartogat, váratlan fordulatokkal sokkol. Simán elviszi a hátán az egész filmet, kiszámíthatatlanságával, humor áradataival emeli a hangulatot. A Thor: Sötét világ összegezve: izgalmas, látványos és szórakoztató!

THOR: SÖTÉT VILÁG (12)

(Thor: The Dark World)

színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 120 perc,

Mozibemutató: november 14.

Rendező: Alan Taylor
Forgatókönyvíró: Don Payne, Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely, Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby
Zeneszerző: Carter Burwell
Operatőr: Kramer Morgenthau
Producer: Kevin Feige

Szereplők:
Chris Hemsworth (Thor)
Tom Hiddleston (Loki)
Natalie Portman (Jane Foster)
Kat Dennings (Darcy Lewis)
Ray Stevenson (Volstagg)
Zachary Levi (Fandral)
Sir Anthony Hopkins (Odin)
Stellan Skarsgard (Dr. Erik Selvig)
Christopher Eccleston (Malekith)

Megosztás facebookon