asdf

Új címet kapott A hobbit harmadik része

  • Szerző: P. Kristóf
A hobbit trilógia záró darabjának munkacíme There and Back Again, vagyis Oda és vissza volt, de az alkotók úgy érezték, hogy ez nem fedi pontosan a film cselekményét, ezért új nevet kapott a film.

A hobbit: Smaug pusztasága után biztosan sokatokat elgondolkodtatott a tény, hogy ha már egyszer eljutottak a sárkányhoz, akkor miért is lenne a harmadik rész címe Oda és vissza? Szerencsére ezzel nem voltatok egyedül, Peter Jackson sem látta logikusnak, így titokban egy új címet talált ki a trilógia záródarabjának, melyet exkluzívan saját facebook oldalán osztott meg először a rajongóival.

hobbit

"A hobbit trilógia elkészítésének útja Bilbo útja is volt egyben, rejtett ösvényekkel, melyek felfedték számunkra titkaikat. Az Oda és vissza cím helyesnek tűnt a második rész számára, mely Erebor visszaszerzésének történetét meséli el, amikor Bilbo megérkezik oda és amikor hazaindul a küldetés végeztével. Amikor azonban úgy döntöttünk, hogy kettő helyett három filmet készítünk, ez hirtelen pontatlannak tűnt, hiszen a Smaug pusztasága végén már megérkezett. Amikor először megnéztük a felvételeket tavaly év végén, leültem beszélgetni a studióval arról, hogy újra kéne gondolnunk ezt a címet. Abban maradtunk, hogy amíg nem készül el a film vágása, hogy pontosabban átgondolhassuk, addig minden lehetőség nyitva marad. Múlt héten eljutottunk erre a pontra és miután megnéztük a filmet, mindannyian egyetértettünk abban, hogy ez a cím teljesen pontatlan. Így mostantól The Hobbit: The Battle of the Five Armies ( magyarul kb. A hobbit: Az öt sereg csatája) a címe." - árulta el a film rendezője, Peter Jackson.

A nyilatkozatban azt is elárulta, hogy májusban mégtöbbet hallunk majd a filmről, így valószínűleg egy hónapon belül megérkezik a film első előzetese is, míg a Smaug pusztasága nemsokára megjelenő bővített változatában 25 percnyi, eddig sosem látott jelenettel lehetünk majd gazdagabbak. Az Oda és vissza címtől sem kell búcsút inteni, hiszen Tolkien ezt Bilbo egész utazására használta, így Peter Jackson szerint ne lepődjünk majd meg, ha az egész trilógiát tartalmazó díszkiadványon futunk majd össze vele. Ebből arra következtetünk, hogy a harmadik rész helyett az egész sorozat összefoglaló címe lehet majd a jövőben.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies - Bemutató: 2014. december 17.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. 
Csatlakozz közösségünkhöz 
a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon