asdf

Ezért lesz kihagyhatatlan a Mad Max - A harag útja

  • Szerző: MoziStar
2015. május 21-ét rengetegen jegyeztük fel a naptárunkba, hiszen ekkor debütál a magyar mozikban a kultikus Mad Max filmek következő darabja a Mad Max - A harag útja. Legalább 115 okot tudnánk felsorolni, amiért szerintünk látnod kell George Miller legújabb rendezését, de most csak 5 fontos tényezőt írtunk össze.

1. Mad Max életérzés

Az Mad Max rajongóknak egyszerűen kötelező megtekinteniük a következő részt, mivel sokan ezeken a filmeken nőttek fel, és megannyi emlék fűzödik az alkotáshoz. Egyszerre lesz nosztalgikus és újszerű élmény újra nagyvásznon látni Max Rockatansky-t.

2. Mad Max régen és most

A legelső részt még 1979-ben vetítették a mozik, azóta 36 év telt el, míg a harmadik rész óta pedig 30 év, ami döbbenetes. A technika hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, szóval sokkal látványosabbra számíthatunk az előzőekhez képest.

3. Mel Gibson vs. Tom Hardy

Mel Gibson már a kora miatt sem játszhatta el 4. alkalommal a főszerepet, így a helyét Tom Hardy (A 44. gyermek, Piszkos pénz, A sötét lovag - Felemelkedés) vehette át, hogy a híres Mad Max karakter bőrébe bújhasson. Csüggedni nem érdemes, mivel az angol úriember az eddigi alakításai alapján méltán rászolgált arra, hogy egy ilyen fajsúlyos szerepben is bizonyíthasson a nagyérdeműnek. De sokaknak motoszkál a kérdés a fejében, hogy vajon melyikük "Max karaktere" lesz a megnyerőbb.

madmax_gibson_hardy

4. Látványos átalakulások

A szépséges Charlize Theron (Hogyan rohanj a veszTEDbe, Prometheus, Hófehér és a vadász) leborotválta a fejét a szerepe miatt, a kisfiús bájú Nicolas Hoult (X-Men filmek, Az óriásölő, A titánok harca), aki szintén kopasz, eltorzított fizimiskával nyomja az őrültet. Már csak ezért is érdemes lesz megnézni a filmet, hogy miként fognak festeni a filmben és milyen alakításokat nyújtanak.mad-max-fury-road_00

5. George Miller féle látványorgia

Az a George Miller rendezte és írta a forgatókönyvet a Mad Max - A harag útja című filmhez, akinek az első három részt is köszönhetjük, szóval biztos kezek alatt folyt a munka és nem egy "külsőst" bíztak meg a munkálatokkal, aki nincs benne a hírhedt Mad Max univerzumban. Így, már ez egy jó ómen, hogy csalódottságnak (remélhetőleg) helye nincs. Az eddig látott előzetesek alapján, azt mondhatjuk, hogy gigantikus látványvilágban lesz részünk.

Mad Max - A harag útja/Mad Max: Fury Road - Hazai bemutató: 2015. május 21.

Megosztás facebookon