asdf

A Lego figurák letaszították DiCaprio-t a trónról

  • Szerző: P. Kristóf
Hat hétnyi vezetés után a Lego kaland letaszította A Wall Street farkasa című filmet a hazai nézettségi listák éléről, de még így is dobogós maradt DiCaprio kokainmámorban úszó mozija.

Az első egészestés Lego film vezeti a nézettségi listákat hazánkban és a tengerentúlon is. A film a nyitóhétvégén 50 millió forintot szedett össze csak Magyarországon. A dobogó második helyére szintén egy új film került fel, a Robotzsaru feldolgozása a bemutatójakor 32 millió forintot szedett össze nálunk. Ez eddig a legerősebb mozis hétvége idén.

Lego

Ezzel a hat hete listavezető A Wall Street farkasa a harmadik helyre csúszott vissza, de még így is páratlanul nagy az érdeklődés a film iránt, mely eddig közel 2 millió dollárnak megfelelő (közel félmilliárd forint!) bevételt termelt kis hazánkban. A lista innentől a múlt héthez képest változatlan, csupán két hellyel eltolódott, ugyanis A mogyoró-meló, a Herkules legendája és az Amerikai botrány követte előző héten DiCaprio és Scorsese ámokfutását, ahogy ezen a héten is teszik. A mókusos mese már lassan a 90 millió forinthoz közelít, Herkules eddig 50-et harcolt össze, míg az Amerikai botrány túl van a 70 millión.

Amerikai botrány

Mark Wahlberg háborús akciófilmje csupán a hetedik helyen nyitott a maga 10 milliójával, de ehhez az is hozzájárul, hogy a többiekhez képest kevesebb moziban, mindössze 15 teremben vetítik országszerte. Az Én, Frankenstein bevételei is jócskán csökkentek, az ötödik helyről a nyolcadikra zuhant vissza, de így is közelít a 60-hoz, míg a Jégvarázs című Disney opusz már tizedik hete állandó tagja a top tizes listának. A Wall Street farkasához hasonlóan ez is közelít a félmilliárd forintos összbevételhez és úgy látszik, nem unja még a közönség. 

Én, Frankenstein

Joaquin Phoenix és egy operációs rendszer szerelme csupán a tizedik helyen tudott nyitni, úgy látszik még az 5 Oscar-jelölés sem volt elég ahhoz, hogy a bizarr történetnek bizalmat szavazzon a magyar közönség. A múlt heti premierek, vagyis A könyvtolvaj és a Banks úr megmentése pedig teljesen leszorultak a listáról, de hasonló a helyzet Jack Ryan és az Augusztus Oklahomában esetében is. 

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon