asdf

21-es terem

Rendezőként nyert díjat Szabó Simon

2014. március 12.
A Megdönteni Hajnal Tímeát és a Moszkva tér sztárja rendezőként nyert díjat a legrangosabb finn rövidfilm- fesztiválján.

Hamarosan elkészül Rudolf Péter sorozata

2014. március 12.
2013. október 20-án ért véget a KOSSUTHKIFLI forgatása, s azóta folyik a 171 órányi nyersanyag vágása és az utómunka. A Fehér Béla regénye alapján készülő, az 1848/49-es szabadságharc alatt játszódó, mintegy 100 színészt felvonultató, hatrészes, kosztümös tévésorozat, amely többek között a Richter Gedeon Nyrt. jelentős támogatásával valósul meg, idén ősszel kerül majd az MTVA képernyőjére Rudolf Péter rendezésében.

Szabó Simon újra saját filmet tervez

2014. március 12.
Február 20-án a Cultivo a budapesti Ötkertben összehívta Árpa Attilát, Szabó Simont és Divinyi Rékát egy kerekasztal beszélgetésre, ahol a magyar filmes szakma helyzete is szóba került.

A leggázabb filmcímek, és félrefordítások

2014. március 01.
Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! címmel láthatták a magyarok a Viva la France című filmet. Nem csak itt fordítottak nagyon furcsán a magyarok, számtalan példát lehet még sorolni arra, hogy mekkora bakikat követtek el a fordítók, illetve mennyire nem értették meg egy cím koncepcióját.

Árpa Attila szerint ilyet még magyar filmben nem láttunk!

2014. február 26.
Február 20-án a Cultivo csapata összehozta a budapesti Ötkertben a hazai filmélet egy-egy ismert szereplőjét, Árpa Attilát, Szabó Simont és Divinyi Rékát egy kerekasztal beszélgetésre, ahol sok hasznos és érdekes tapasztalatot osztottak meg a közönséggel a magyar filmes szakmáról.

5 ok, amiért érdemes megnézni a Megdönteni Hajnal Tímeát

2014. február 18.
Kétségkívül az elmúlt években sok olyan magyar film született, amire pocséklásnak tűnt kifizetni azt a mozijegyet. Na, de berobbant nekünk Hajnal Tímeja egykori gimis osztálytársaival, hogy igazán jól szórakozzunk.

Ősszel érkezik a Szabadesés a mozikba!

2014. január 20.
Szabadesés címmel készül Pálfi György új játékfilmje! A forgatás január 3-tól 28-ig tart. A Final Cut – Hölgyeim és Uraim, a Nem vagyok a barátod, a Taxidermia és a Hukkle rendezője egy vérbeli függetlenfilmet forgat, annak minden pozitív érdemével.

A legjobb magyar szinkronhang 2.

2014. január 16.
Még hogy nem szeretik a magyarok a szinkront! Előző összeállításunk után levelek tömegét kaptuk, hogy mennyi fontos színészt kihagytunk a legjobb szinkronos felsorolásunkból. A hiánypótlás részben megtörtént, íme egy újabb lista a legjobbakról.

A Szomszédok megható pillanata- Bőhm halála

2014. január 09.
A Szomszédok hazánk egyik legkedveltebb és legismertebb teleregénye volt az 1990-es években. A Horváth Ádám által rendezett sorozat 12 éven keresztül mutatta be a Takács, a Mágenheim és a Vágási család, valamint a többi szomszéd mindennapjait. A sorozatot jelenleg a Magyar Televízió archív felvételeket sugárzó csatornája, az M3 sugározza. Véleményem szerint ennek a sorozatnak a keretein belül mutatták be a magyar televízió egyik legmeghatóbb jelenetét a 105. fejezetben.

Andy Vajna - Hungarikum

2014. január 08.
Hungarikum című rovatunk ezúttal a magyar sztárproducer, Andy Vajna életútját mutatja be a kedves olvasónak.

A legjobb magyar szinkronhang

2014. január 07.
Mostanában különösen nagy divat szidni a szinkronos filmeket, hiszen mennyire trendi felirattal nézni, eredeti nyelven az alkotásokat, hiszen csak úgy tudja visszaadni az eredeti üzenetét a film. Sokan a mai magyar szinkront sem kímélik, így összegyűjtöttem néhány szinkronszínészt, a legemlékezetesebb karakterükkel. Sajnos néhányan már nincsenek közöttünk, de talán ha visszahallgatjuk őket, elfog minket a nosztalgia és másképpen állunk a szinkronhoz is. Sorrendet nem tudtam felállítani, így abc sorrendben írom le MoziStar Top10 szinkronját, illetve azt az öt színészt, akinek a hangja nagyon hiányzik a filmekből.

Kontroll - Hungarikum

2013. december 04.
Csányi Sándor a héten Coming outol a mozikban, ezért úgy döntöttünk, ezúttal egy magyar filmet, a Kontrollt választjuk, így összekapcsolva a Heti kedvenc és a Hungarikum elnevezésű rovatainkat.