asdf

21-es terem

A Fehér Isten Strasbourgban is győzött!

2014. szeptember 26.
Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Fehér Isten (már a mozikban), a sikeres cannes-i világpremiert követően továbbra is népszerű mind a közönség, mind a nemzetközi filmfesztiválok körében.

Chicagóban versenyez a Szabadesés!

2014. szeptember 26.
Tegnaptól a magyar mozikban a Szabadesés, amelyet a következő hetekben nemcsak a hazai közönség láthat. Pálfi György filmje meghívást kapott a rangos 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába, és látható lesz az 58. Londoni Nemzetközi Filmfesztiválon is. Pálfi emellett itthon vidéken Szentendrén, Debrecenben és Kecskeméten közönségtalálkozókon vesz részt.

A nemzetközi siker után itthon is mozikban a Szabadesés!

2014. szeptember 25.
Mától látható országszerte a mozikban Pálfi György legújabb filmje, a Szabadesés. Az idei Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon példátlan sikert aratott alkotás három díjat nyert el - az Europa Cinemas Label mellett a legjobb rendezés, valamint a zsűri különdíját is.

Óriási sikert aratott Reisz Gábor filmje a CineFest-en

2014. szeptember 23.
Zsúfolásig megtelt nézőtér fogadta Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című nagyjátékfilmjének első magyarországi bemutatóját a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. A vetítést követően a közönség vastapssal köszöntötte a rendezőt, aki lelkesen számolt be a filmhez kapcsolódó gondolatairól, érzéseiről.

Befejeződött a Veszettek forgatása

2014. szeptember 16.
A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Megafilm gyártásában készülő film forgatása nyár elején kezdődött. A stáb június 10-én költözött Kazincbarcikára, ahol közel négy hetet töltöttek mielőtt visszatértek volna a budapesti forgatási helyszínekre, – Csepelre és a XVI. kerületben lévő volt Ikarus Művelődési Házba – ahol főképp belső jeleneteket vettek fel.

Nagy siker volt az Utóélet díszbemutatója!

2014. szeptember 12.
Zomborácz Virág idén nyáron a Karlovy Vary filmfesztivál elsőfilmes szekciójának East of the West programjában debütált nagyjátékfilmje, az Utóélet a kedd esti budapesti díszbemutatón is nagy sikert aratott.

Torontóban mutatkozik be a Délibáb

2014. szeptember 04.
Hajdu Szabolcs az elnyomás és diktatúra témájában prezentálja a nézőknek az új hortobágyi „westernjét”. A Délibáb a Torontói Filmfesztiválon mutatkozik be, amihez egy új előzetest is kaptunk.

A Fehér Isten-t küldik az Oscar-ra

2014. augusztus 06.
A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, több mint 200 kutya részvételével forgatott, és Cannes-ban díjazott mozifilm egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el egy olyan utópisztikus világban, ahol a származás sorsdöntő kérdéssé válik.

Tarr Béla 59 éves lett!

2014. július 21.
A magyar lírai filmgyártás legkiemelkedőbb alakja ma ünnepli az 59. születésnapját. Isten éltesse a magyar szerzői filmek egyik legnagyobb alakját!

Budapesten forgatják tovább a Veszetteket

2014. július 15.
Július elején visszaköltözött a Veszettek stábja Budapestre, ahol tovább forgatják a filmet. A múlt hónapban Kazincbarcikán dolgoztak, naponta 2-3 jelenetet leforgatva, – sokszor éjszaka – ahol a szeszélyes időjárás és a „barcikai klíma” többször próbára tette az alkotókat, színészeket egyaránt.

Tarolt Pálfi György Szabadesése Karlovy Varyban

2014. július 14.
Három díjat nyert Pálfi György Szabadesés című filmje az A-kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon. A versenyprogram zsűrije a legjobb rendező díja mellett a különdíjat is Pálfi alkotásának ítélte, és az Europa Cinemas mozihálózat zsűrije is a magyar versenyfilmet díjazta.

A Fehér Isten újabb díjat zsebelhet be

2014. július 13.
A Fehér Istent (16) (már a mozikban) újabb díjra jelölték. A Karlovy Vary Filmfesztiválon bejelentették a Lux-díj idei jelöltjeit, és a 10 film között van Mundruczó Kornél nagysikerű filmje is.