asdf

A nemzetközi siker után itthon is mozikban a Szabadesés!

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: Vertigo Média
Mától látható országszerte a mozikban Pálfi György legújabb filmje, a Szabadesés. Az idei Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon példátlan sikert aratott alkotás három díjat nyert el - az Europa Cinemas Label mellett a legjobb rendezés, valamint a zsűri különdíját is.
Az Uránia Nemzeti Filmszínházban kedden tartott premieren láthatták a nézők a Szabadesés kísérőfilmjét is. Az ötven pályázott rövidfilm közül Tóth Luca A kíváncsiság kora című filmje tekinthető meg Pálfi György filmje előtt minden vetítésen a mozikban. 
szabadeses_1016
Bordán Irén, Hőrich Nóra Lili
szabadeses_1023
Gera Marina, Hőrich Nóra Lili
 
A vörös szőnyeges bemutatón az este során részt vett majdnem a teljes stáb - a film szereplői, Bordán Irén, Benedek Miklós, Schmied Zoltán, Gera Marina, Hőrich Nóra Lili, Gosztonyi Csaba, Parti Nóra is. Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza később, színházi próbáik után érkeztek a meghajlásra. A stáb mellett a filmes és színházi szakma jeles képviselői is részt vettek, mások mellett Schell Judit, Eszenyi Enikő, Kende János is megjelent a bemutatón.
 szabadeses_1041
Pálfi György, Hegedűs D. Géza
szabadeses_1045
Pálfi György, Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza

Az abszurd elemekkel tarkított Szabadesés hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. A bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek – csak nem szeretünk róla beszélni. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások – akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. És mindegyikben van egy-egy újabb történet. Furcsa történetek ezek, különös emberekről.
szabadeses_1050Pusztai Ferenc, Pálfi György, Pohárnok Gergely
szabadeses_1076

Megosztás facebookon