asdf

21-es terem

Kern András több, mint 10 év után ismét filmet forgat!

2014. június 15.
Júniusban új film forgatásába kezd Kern András. A Vámos Miklós Halhatatlan című novellája nyomán készülő Gondolj rám forgatókönyvét a szerzővel duettben Kern András írta, aki Eszenyi Enikő partnereként egyben a film férfi főszerepét is alakítja. A film a tervek szerint 2015 februárjában kerül majd a hazai mozikba.

Hazánkban is hatalmas siker a Fehér Isten

2014. június 13.
Kedden este találkozhatott először a hazai közönség Mundruczó Kornél Fehér Isten című sikerfilmjével.

Több hónapos kiképzést kaptak a Fehér Isten kutyái

2014. június 09.
A kutya az ember legjobb barátja – de vajon az ember a kutya legjobb barátja? Sajnos ez nem mindig igaz.

Három magyar filmpremier Karlovy Varyban

2014. június 05.
Pálfi György Szabadesés című filmje a Kristály Glóbuszért indul a július 4-én kezdődő A-kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál fő versenyében. Zomborácz Virág Utóélet és Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmjei az East of the West versenyprogramban mutatkoznak be – jelentették be ma Prágában a szervezők.

Fekete humorral jön a Fekete Leves

2014. június 02.
Rövidebb, újravágott verzióban kerül a magyar nézők elé a Fekete Leves. A sajátos hangvételű akció-vígjáték érdekessége, hogy mindössze 10 nap alatt forgatták, a szereplők saját nevüket használják, és improvizáltak, valamint, hogy az alkotógárda fizetés helyett tulajdonrészért cserébe vett részt a filmben.

A New York Times szerint gyönyörű a Fehér Isten című film

2014. május 28.
A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál rangos Un Certain Regard kategória győztes filmje, a Fehér Isten sorra aratja le a babérokat. Cannes után a kritikusok tetszését is elnyerte a magyar alkotás, óriási nemzetközi népszerűségnek örvend.

Elhunyt barátjára emlékszik új filmjével a magyar színész

2014. május 27.
Nagy Zsolt egy keményfejű, kerekesszékes férfit formál meg legújabb filmjében, a Fekete Levesben. Nyáron kerül a mozikba az alkotás!

Nyert a Fehér Isten Cannes-ban

2014. május 24.
Mundruczó Kornél FEHÉR ISTEN című filmje nyerte a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard díját. A Palais Salle Bunuelben tartott díjátadón a zsűri argentin elnöke, Pablo Trapero adta át a díjat a magyar filmrendezőnek. A zsűri a szekcióban induló 20 film közül választotta ki a FEHÉR ISTEN-t.

Magyar siker a 67. Cannes-i Filmfesztiválon

2014. május 19.
Szombaton mutatták be a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon Mundruczó Kornél új filmjét, a Fehér Isten (12E) című thrillert. A rendező mellett a két főszereplő, Psotta Zsófia és Buddy (a filmben Hágen) kutya is a vörös szőnyegen vonultak fel. Az újságírók és a fotósok egyaránt odáig voltak az alkotókért és a filmért is.

Szász János filmje a Breaking Bad producerét is lenyűgözte

2014. április 19.
A 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál utolsó napján találkoztunk Szász János, rendezővel, aki egyébként zsűriként is részt vett a fesztiválon.

Első jelenetek Pálfi György Szabadesés című filmjébő

2014. április 17.
Végre megérkeztek az első részletek Pálfi György legújabb, Szabadesés című nagyjátékfilmjéből.

Újabb külföldi díjat nyert az Isteni műszak

2014. március 17.
Bodzsár Márk filmje nyerte a legrangosabb portugál filmfesztivál, a Fantasporto Rendezők Hete programjának Manoel de Oliveira-díját szombat este.