asdf

Will Smith 5 legjobb szerepe

Will Smith karrierjét rapperként kezdte el, majd miután költekezései miatt komolyabb anyagi problémákba keveredett, váltott a színészi pályára. A most 44 éves színészt eddig kétszer jelölték Oscar-díjra és Golden-Globe díjra, (Ali, 2001 és A boldogság nyomában, 2006) azonban még egyszer sem sikerült megnyernie. Feleségével, Jada Pinkett Smith-el két közös gyermekük van, Jaden és Willow. A romantikus komédiától kezdve a horrorig minden műfajban kipróbálta magát, szóval senki nem mondhatja rá, hogy egysíkú színész. Mi most összeválogattuk az eddigi öt legjobb szerepét.

1. William „Will” Smith

A Kaliforniába jöttem (1990-1996) című sorozattal kezdődött el színészi karrierje. Az összesen hat évadot megélt sitcom-ban gyakorlatilag önmagát alakította, erre utal a névegyezés is. A történet szerint a jó hírű Banks család magához veszi Will nevű rokonát Philadelphiából, hogy tisztességes, becsületes és felelősségteljes felnőttet faragjanak belőle. Will azonban inkább szórakozna, ezen alapszik a poénok nagy része is.

2. Mike Lowrey

A Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? (1995) volt az első mozifilm Michael Bay és Will Smith életében. Valamit jól csináltak, mert hatalmas siker lett, és elindította mindkettejük máig tartó filmes pályáját. Mike Lowrey egy nagyon gazdag nőcsábász rendőr, aki Miamiban dolgozik a drogellenes osztályon. Társa, Marcus (Martin Lawrence) egyben a legjobb barátja is, ha ketten dolgoznak egy ügyön, akkor garantált, hogy lerombolják a fél várost. Will Smith 2003-ban újra magára öltötte a szerepet egy második rész kedvéért, és Hollywoodban már pletykálnak egy harmadik részről is.

 

3. J ügynök

A tavaly trilógiává bővült filmsorozat (Men in Black 1999/2002/2012) két ügynökről szól, akik egy olyan titkos kormányszervnél dolgoznak, amely űrlényekkel foglalkozik. Will Smith „J” ügynököt személyesíti meg, aki fiatal hévvel veti bele magát munkájába. Állandóan viccelődik, aminek köszönhetően mindig bajba sodorja magát, de végül társának segítségével (Tommy Lee Jones) kivétel nélkül megmentik a Földet valamilyen űrbéli veszélytől. 

4. Chris Gardner

Ebben az igaz történetben (A boldogság nyomában, 2006) Will egy apát alakít, aki hiába küszködik azért, hogy családját eltartsa, valamiért még sem sikerül neki. Miután elhagyja felesége és magára marad öt éves kisfiával (akit egyébként saját fia, Jaden Smith alakít!) otthagyja állását, hogy a brókerek világában próbáljon szerencsét. Közben annyira elszegényednek, hogy várótermekben, menhelyeken kell lakniuk. Ebben a szívszorító emberi drámában olyan őszinte alakítást nyújtott, hogy Oscar-díjra és Golden Globe-ra is jelölték, bár végül egyiket sem nyerte meg. 

5. Robert Neville

A Legenda vagyok (2007) egy virológusról szól, aki egyedül él New York városában kutyájával, miután minden ember elpusztult a részben általa kifejlesztett vírus miatt. A fertőzöttek vérszomjas mutáns szörnyekké változtak, egyedül a napfénytől tartanak. Mivel feltehetően Robert Neville az utolsó élő ember, ezért a film jelentős részében Will Smith egyedül monologizál, ami egy hatalmas színészi feladat. Nem mindenki lenne képes megbirkózni egy ilyen központi szereppel, de ő zseniálisan adta a magányos túlélő szomorú szerepét. 

Will Smith legújabb filmjét, A Föld után-t (After Earth 2013) június 6-tól vetítik a magyar mozik. Érdekesség, hogy a másik főszerepet fia, Jaden játssza, gyakorlatilag a film nagy részében csak ketten szerepelnek, mint apa és fia.

Szerző: Papp Kristóf

Megosztás facebookon