asdf

Égő fáklyából lett amerikai hazafi: Chris Evans

Chris Evans jelenleg karrierje legsikeresebb szakaszát éli, pedig ez nem volt mindig így. Hiába szerepelhetett korábban a Fantasztikus négyesben, a valódi áttörést nem Fáklya-karaktere, hanem Amerika Kapitány hozta meg a számára, akinek arra is volt ideje és ereje, hogy a világmegmentése mellett a ma 33. születésnapját ünneplő Chris Evans karrierjét is fényesebb utakra terelje.

A pályafutását Amerika első számú szuperhőse is ugyanúgy kezdte, mint előtte oly sokan mások: tv-sorozatban. Az Opposite Sex c. rövid életű szériában játszhatott el egy fontosabb szerepet. A sorozat végeztével hiába játszott kisebb-nagyobb mozifilmekben, az áttörésre egészen az első Fantasztikus négyes filmig várnia kellett. Ő alakította Fáklyát, a csapat leglazább, legkomolytalanabb tagját. Egyáltalán nem rajta múlott, hogy a rajongók többsége legszívesebben még az áruházak leértékelt polcairól is örökre eltüntetné a nem éppen fényesen sikerült képregény filmet és annak folyatatását, a Fantasztikus négyes és az Ezüst utazót. Ám arra jó volt ez a könnyen felejthető blockbuster, hogy utána egyre jobb és érdekesebb szerepajánlatokat kapjon. Többek között játszott Keanu Reeves és Forest Whitaker oldalán Az utca királyaiban; Jessica Biel és Jason Statham kollégája volt a London c. drámában. Az energia (Push) sci-fiben pedig már abszolút főszereplőként tekintettek rá. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a színész legjobb jeleneteiből. 

1.Johnny Storm (Fáklya) váratlanul lángra kap – Fantasztikus négyes

Ha már úgy is szó esett a Fantasztikus négyesről, amely valóban katalizátorként szolgált Chris Evans karrierjének beindításához, akkor álljon itt az első rész talán legviccesebb jelenete. Miután túlélték a nem várt űrbéli kalandot, Johnny Storm a többiekkel együtt Victor von Doom (Julian McMahon) luxus magánklinikáján nyalogatja a sebeit. S bár szigorú pihenést írt elő neki az orvos, a gyereklelkű szuperhős természetesen fikarcnyit sem törődik ezzel. Olyannyira nem, hogy egy rövid udvarlás után magával viszi a kórház egyik szép ápolónőjét síelni. A sportolás okozta adrenalin löketre Johnny teste eltérően reagál a megszokottnál: egyszerűen lángra kapott. Bukdácsolások, és egy kis repülés után belezuhant a hóba, amit egyből forró „termálvízzé” varázsolt. A „baleset” okozta sokk ellenére volt még annyi lélekjelenléte, hogy becsábítsa a vízbe a meghökkent ápolót. Mindezt ráadásul pucéran. 

2. Steve Rogers megtudja, hogy milyen az, amikor egy nő féltékeny - Amerikai Kapitány

Chris Evans neve mára már teljesen összeforrt Amerika Kapitányéval, így nem meglepő, hogy a listánkon is szerepel. Steve Rogers-nek sosem volt szerencséje a nőkkel. Kicsi volt, vézna és még csak nem is vagyonos. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy annyira eltökélt volt a katonaság iránt, hogy a civil életében annyira nem is foglalkozott a nőkkel. Ám amikor a kiképzésének első napján meglátta Peggy Cartert (Hayley Atwell), már nem csak arra vágyott, hogy behúzzon néhány német katonának a frontvonalon. Miután Dr. Erskine (Stanley Tucci) erőnövelő szere után jelentős változáson ment át, hirtelen a nők radarjára is felkerült. Hiába szerette őszintén Peggy-t, Natalie Dormer – a Trónok Harca Margaery-je – szépségének még a fedhetetlen hazafi sem tudott ellenállni. Az incidens után nagyon gyorsan meg is tapasztalhatta azt, hogy milyen az, amikor egy nő valóban féltékeny lesz. Egy rövid szóváltás után Peggy egész egyszerűen rálőtt a Kapitányunkra. Ezek után kétszer is meggondolja majd, hogy kit csókol meg.

3. A földön fekve sem veszti el a humorát – Bosszúállók

A válogatást továbbra is a leghíresebb szerepével folytatnánk. A Bosszúállók c. szórakoztató és látványos popcorn-mozi bebizonyította azt, hogy lehet sok karaktert mozgató szuperhősfilmet is készíteni. Bár rengeteg nagyon jó pillanatot kilehetne emelni, mi mégis az asgard-i isten, Thor oldalán folytatott harcáról értekeznénk röviden. Hiába álltak szemben irtózatos túlerővel, a különc szuperhősökből verbuvált csapat derekasan állta a sarat. Csak úgy, mint Thor és Amerika Kapitány, akik a földön vették fel a harcot a Chitauri-val. Ám az ádáz harc közben volt egy olyan holtpont, amikor a túlerő már-már felülkerekedett a pajzsos kapitányon, olyannyira, hogy egy találat kisebb sebet okozva a földre taszította. A villámok istene fedezte a társát, és miután a közvetlen veszélyt elhárította, segítő jobbot nyújtott neki, majd afelől érdeklődött, hogy bírja-e még a strapát. A látszólag kissé megtört szuperhős erre csak annyit felelt: „Miért, csak nem fárad a karja?” Ebből is látszik, hogy Amerika Kapitány még a legszorultabb helyzetekben sem veszíti el azt, ami már az előtt meg volt neki, mielőtt szuperkatonává vált volna: a humorát.

4. A kapitányi rangja előtt nem volt túl eszes rendőr – Az utca királyai

Lehet, hogy kevesen emlékeztek már rá, de 2008-ban volt egy ígéretesnek tűnő, sztárparádét felsorakoztató film, ami végül sajnos fájdalmasan közepesre sikeredett. A filmben Chris Evans mellett olyan sztárok vállaltak fontosabb szerepeket, mint Keanu Reeves, Forest Whitaker vagy Hugh Laurie. Az utca királyaiban Chris Evans egy nem túl fejlett stratégiai képességekkel megáldott nyomozót alakított, ami már a jelenetből is kiderül. Amíg Keanu Reeves ésszel próbálja elkapni a gyanúsítottat, addig a szülinaposunk inkább erővel.

5. Amerikai Kapitány asgard-i „látogatása” az év legviccesebb cameo-ja – Thor: Sötét világ

Zárásképp Asgard-ra látogattunk, ahol Thor épp kényszerű szövetséget köt a fél New York-ot leamortizáló Loki-val. Miután kiszabadította a cellájából, hosszú és fárasztó beszélgetést kellett végig hallgatnia a megalomániás testvérétől. A beszélgetés olyannyira „elfajult”, hogy Loki egyik trükkjét bevetve hirtelen Amerika Kapitánnyá változott. Chris Evans olyan zseniálisan és viccesen hozta a saját karaktere paródiáját, ami elnyerte tőlünk a Marvel-filmek legviccesebb cameo-jának járó díját.

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon