asdf

Az 5 legsokkolóbb Tarantino pillanat

Quentin Tarantino korának egyik legikonikusabb rendezője, aki csinált már gengszter-, áltörténelmi, trash horror-, karate- és westernfilmet is. Emellett színészként is rendszeresen feltűnik saját és barátai alkotásaiban. A közönség már hozzá szokott, hogy nem ismer tabukat, kifejezetten szereti ábrázolni az agressziót. Azonban néha még magához képest is véres vagy morbid, így megpróbáltuk összeszedni az eddigi 5 legsokkolóbb Tarantino pillanatot.

tarantino

1. Kutyaszorítóban (1992) - Füllevágós jelenet

A rendező első filmje, ami egy félresikerült rablásról szól. A bűnözők színek alapján nevezik el egymást, nehogy lebukjanak. Szőke (Michael Madsen) elrabol egy szerencsétlen rendőrt, amikor akció közben rajtuk ütnek, és egy előre megbeszélt raktárba viszi. Bár nem tudja kiszedni belőle, hogy kitől tudtak előre a balhéjukról, azért mindenképp megkínozza. A Stuck in the middle with you című számra táncolva perverz izgalommal levágja a megkötözött és betömött szájú rendőr egyik fülét. Önmagában ez még nem lenne különösebben sokkoló, de olyan élvezettel csinálja és olyan földöntúli nyugalommal táncol közben, mintha csak reggelit főzne.

 

2. Ponyvaregény (1994) - Marsellus Wallace megerőszakolása

Marsellus (Ving Rhames) és Butch (Bruce Willis) korábbi ellentétjeiket elrendezendő hatalmas párbajba kezdenek a nyílt utcán. Egyikük berohan egy boltba, amikor a tulaj fegyvert fog rájuk és megkötözi őket. Nemsokára megérkezik a barátja Zed is, és kiderül, hogy elmebeteg homoszexuálisok, akik egy megkötözött szex rabszolgát tartanak a pincéjükben és megörültek, hogy újabb foglyokhoz jutottak. Miközben Zed a kipeckelt szájú maffiavezért, Marsellust erőszakolja, addig Butch kiszabadul és segít ellenségén, egy szamuráj karddal levágja a boltost. Az egész annyira morbid és visszataszító, hogy mindenképp ott a helye a listánkon!

  

3. Kill Bill: vol1 (2003) - Kómából ébredős jelenet

A Menyasszony (Uma Thurman), ötödik éve van kómában, amikor felébred. Azonban nem a legbékésebb pillanatban tér magához, ugyanis épp egy ismeretlen férfi próbálja megerőszakolni, így első dolga leharapni annak ajkát és megölni. Egyszerre sokkoló az, hogy egy kórházban előfordulhat, hogy pénzért kómában lévő nőkkel közösülhessen bárki is és a gondolat, hogy valaki erre ötévnyi kóma után erre ébred fel. 

  

4. Kill Bill: vol2 (2004) - Élve eltemetés/A másik szem elvesztése

A Menyasszony (Uma Thurman) tovább folytatja bosszúhadjáratát. Ezúttal annyira komolyan veszi küldetését, hogy két sokkoló momentumot is ki kell emelnem. Az egyik amikor Bud-ot (Michael Madsen) akarja eltenni láb alól, azonban ő számít rá és elkapja, majd élve eltemeti. Szerintem ez a létező egyik legnyomasztóbb dolog az egész világon.

 

A másik, amikor a sírjából kimászva leszámol a félszemű Elle Driver-rel, (Daryl Hannah) második legnagyobb ellenfelével. Harc közben egy jól irányzott mozdulattal kitépi az egyetlen megmaradt szemét, majd széttapossa a meztelen lábával, ezzel teljesen megvakítva őt.

 

5. Django elszabadul (2012) - Élet-halál harc

Tarantino eddigi legutolsó munkája egy western környezetbe ágyazott bosszú mozi. Tőle megszokottan ez is bővelkedik a véres és kegyetlen jelenetekben, de a legsokkolóbb a gladiátorharc mindközül. Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) egy gazdag rabszolga kereskedőt alakít, aki saját szórakoztatására élet-halál harcra kényszeríti a legerősebb rabjait. Sokkolóan brutális, hogy mennyire természetes számukra és hogy mekkora élvezettel nézik embertársaik életért való küzdelmét és halált. 

Bár korábban volt róla szó, Tarantino a Django elszabadul című új filmje londoni premierjén azt nyilatkozta, nem valószínű, hogy elkészíti a Kill Bill sorozat harmadik részét. Ugyanakkor az amerikai bestseller író Bret Easton Ellis a kérdésre, hogy újra filmre viszik e Nullánál is kevesebb című regényét, annyit válaszolt, hogy Quentin Tarantino erősen érdeklődik utána. Egyelőre csak találgatni lehet, mi lesz a következő projektje, de az biztos, hogy mi nagyon várjuk.

Megosztás facebookon