asdf

Nagy nyomás alatt van a Szárnyas fejvadász 2. rendezője

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Denis Villeneuve thrillerek (Fogságban, Sicario - A bérgyilkos) forgatásával vált világhírűvé, de igazából másra vágyott. A Velencei és Torontói Filmfesztiválon is nagy jól fogadott Érkezés lehet az új kezdet számára.

"Nagyon régóta szerettem volna sci-fit forgatni. Kamasz koromban a 2001 Űrodüsszeia volt rám a legnagyobb hatással, meg a Harmadik típusú találkozások és persze a Szárnyas fejvadász. Régóta keresek jó sci-fi alapanyagot, de nagyon nehéz rátalálni arra, ami eredeti, erős és nem csak a fegyverek érdekesek benne." – vallotta be az éppen Budapesten dolgozó kanadai rendező.

Untitled Blade Runner sequel_dv

Villeneuve a különös hangulatú Érkezés után – amely a Földünkre először érkező ufókról, és az ő világra gyakorolt hatásukról szól – egy mozgalmasabb darab rendezésére, a Szárnyas fejvadász második részére kapott felkérést, és érzi a hatalmas nyomást, ami emiatt rajta van, de úgy tűnik, bírja a stresszt. Mert már tudja, mivel szeretné folytatni.

arrival_movie"Régi álmom, hogy újra megcsinálhassam a Dűné-t, de a jogokat nem könnyű megszerezni. Ha nem sikerül, akkor írni szeretnék magamnak: két sci-fi ötletem is van, mindkettő előkészítés alatt. Még nem beszélek róluk. Egyelőre az Érkezés-ből lehet csak elképzelni, hogyan gondolkozom a sci-firől."

Érkezés/Arrival - Hazai bemutató: 2016. november 10.

Megosztás facebookon