asdf

A Szárnyas fejvadász zenéje Hans Zimmer-rel fog szárnyalni

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A Budapesten is forgatott Szárnyas fejvadász 2049 című film utómunkálataihoz méltó zeneszerzőt hívtak segítségül, ugyanis a rendező, Denis Villeneuve felkérte az Oscar-díjas Hans Zimmer-t, hogy csatlakozzon a film zenéjének befejezéséhez.
Hans Zimmer Az Oroszlánkirály-ért nyert Oscart, de még kilenc alkalommal jelölték a díjra, úgyhogy nem szűkölködik az elismerésekben, ráadásul élete egyik legnagyobb sikerét aratja éppen: amikor a Dunkirk különlegességét elemzik, Christopher Nolan egy méltatója sem feledkezik meg róla, hogy a háborús film renkdívüli hatása és izgalma nem születhetne meg a zene nélkül. 
Ám Zimmer egy kis szünetet sem tart. A legfrissebb hírek szerint, újabb nagy kihívás (és valószínűleg nagy siker) előtt áll: ő folytatja, amit Vangelis harminc évvel ezelőtt elkezdett, és amivel az elektronikus zene korszakos darabjait hozta létre. Elvállalta a Szárnyas fejvadász 2049 zenéjének megkomponálását. A munkában társa lesz az izlandi Jóhann Jóhannsson, aki kétszer is dolgozott már az új Szárnyas fejvadász rendezőjével: a Sicario és az Érkezés zenéjéért is ő volt felelős.
SzarnyasFejvadasz_jelenetfoto (7)
A rendező azt nyilatkozta, hogy Jóhannson az eredeti tervek szerint a film főtémáját komponálja, ám a feladat nagysága miatt szüksége volt segítségre: ezt Zimmer, és az egyik tanítványa, Benjamin Wallfisch (Az egészség ellenszere, A számolás joga és az AZ zenéjének szerzője) nyújtja majd neki.

"Nehéz megfogni a Vangelis irányát. Nagyon különleges hangzásvilág, és nagyon fontos, hogy a Szárnyas fejvadász 2049 zenéjét Vangelis munkája inspirálja. Jóhansson mutatott már néhány lélegzetelállító, nagyon erős hangulatú zenét, de ezúttal tudnom kell többféle lehetőség közül választani! Hans pedig szívesen segít ebben." – nyilatkozta a rendező. Októberben megtudjuk, hogyan muzsikál a három zenei nagyságból álló trió.
 
 
Szárnyas fejvadász 2049/Blade Runner 2049 - Hazai bemutató: 2017. október 5.
Megosztás facebookon