asdf

Muszáj lesz újranézi az Érkezés-t!

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Amy Adams-et már úgy emlegetik mint az idei Oscar-díj egyik nagy esélyesét: az Érkezés című filmben nyújtott alakításáért.

Denis Villeneuve filmjének főszereplőjeként egyszerre bizonytalan és nagyon határozott, szelíd és harcias, vesztes és győztes – és ez nem véletlen: a ravaszul megkonstruált történetben jó oka van annak, hogy Amy Adams karaktere ilyen ellentmondásos.

Az egészen reálisnak tűnő sci-fi arról pillanatról szól, amikor idegen űrhajók szállnak le a Föld 12 pontján. Az USA-ban landoló jármű vizsgálatára a kormány többek között egy nyelvészt kér fel. Őt játssza Adams, és az ő dolga, hogy megértse, mit akarnak tőlünk a jövevények. Adams fantasztikus, díjak sora vár rá. De őt nem ez érdekli.

Erkezes_jelenetfoto_5

"A film azért csodás, mert nagyon erős hangulata van, és a végén képes elképesztően átírni mindent, amit addig elhittünk róla. Szerintem, aki egyszer megnézte, az biztosan megnézi még egyszer, mert a vége ismeretében muszáj újranézi az egészet. Én mindig mindenkinek hiszek, aki azt mondja egy filmre, hogy „ugyan már, én kitaláltam előre!”. De ezúttal nem: kizárt… egyszerűen lehetetlen, hogy a végső meglepetést megsejtse valaki: annyira váratlan, hogy az őrület…" – véli a színésznő, akit eddig 5 alkalommal jelöltek Oscar-díjra.

Érkezés/Arrival - Hazai bemutató: 2016. november 10.

Megosztás facebookon