asdf

Ilyen sokáig készült az Érkezés

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A makacsság kifizetődő. Eric Heisserer forgatókönyvíró több mint 10 évvel ezelőtt látott neki, hogy egy különös hangulatú, alig tíz oldalas sci-fi novellából nagyjátékfilmet írjon.

Nem gondolta volna, hogy ilyen soká fog tartani, míg film lesz belőle. És azt sem, hogy hosszú pályája egyik legnagyobb sikerét éri el: az Érkezés (Arrival, már a mozikban), amelyben Amy Adams a Földre érkezett űrlényekkel beszélget, nemcsak nálunk, az egész világon óriási siker.

Erkezes_jelenetfoto (10)

"Nem is tudom, hányszor hallottam azt különféle nagy stúdiók főnökeitől az elmúlt tíz évben, hogy megcsináljuk, csak írj bele több inváziót, fegyvert, összecsapást. Abban nem voltam biztos, hogy van-e még rajtam kívül valaki a Földön, akire ugyanúgy hatott a novella, mint rám, de ragaszkodtam hozzá, hogy azt a hangulatot próbáljam átmenteni a filmre. Azután Denis Villeneuve rendező érkezése sok mindenről meggyőzött. Elképesztően kíváncsi volt, még életemben nem kellett forgatás előtt ennyi kérdésre válaszolnom. De megérte: kiderült, hogy nagyon sokan szeretik ugyanazt, amit én…" – mesélte az író, aki egyébként egy másik idei siker, az Amikor kialszik a fény írója is.

Megosztás facebookon