asdf

Ezeket a filmeket várjuk legjobban 2014-ben - 2. rész

  • Szerző: P. Kristóf
Mivel a jövő évi filmkínálat is elég ütősnek tűnik, ezért összeszedtünk még tíz alkotást, amit már most nagyon várunk.

Műkincsvadászok

Amerikai bemutató: 2014. február 7.

Hazai bemutató: 2014. február 20.

Mi ez: George Clooney legújabb filmje egy csapat történelemprofesszorról, akik a második világháború alatt több ellopott műkincset is visszaszereztek a náciktól.

Miért várjuk: Mert George Clooney nem csak főszereplője, de egyben rendezője is a filmnek, melyben mellette feltánik még Matt Damon, Cate Blanchett, John Goodman és Bill Murray is. Mert egy rendkívül izgalmas és szórakoztató megtörtént eseményt dolgoz fel. Meg mégegyszer Bill Murray miatt, mert imádjuk!

Téli mese

Amerikai bemutató: 2014. február 14.

Hazai bemutató: 2014. február 13.

Mi ez: Mark Helprin azonos című regényének az adaptációja, mely egy ír rabló történetét mutatja be, aki beleszeret egy haldokló nőbe, majd rájön, hogy külünleges képességekkel rendelkezik.

Miért várjuk: Mert nagyon szeretjük az ehhez hasonló fantasztikus történeteket. Mert nem csupán misztikus, de az örök szerelm a fő témája, így a jövő évi Valentin-nap tökéletes moziélménye lehet. Mert Colin Farrell, Will Smith, Russell Crowe és Jennifer Connelly is szerepel benne.

Noé

Amerikai bemutató: 2014. március 28.

Hazai bemutató: 2014. március 27.

Mi ez: A Fekete hattyú és a Rekviem egy álomért rendezőjének, Darren Aronofksynak a filmje, mely a bibliai Noé történetét meséli el, kicsit újraértelmezve azt.

Miért várjuk: Mert Darren Aronofsky minden filmjével bebizonyítja, mennyire tehetséges rendező, így reméljük, ezúttal is maradandót alkot. Mert a film már a bemutatója előtt kiverte a biztosítékot. Mert az előzetese alapján nagyon látványosnak és izgalmasnak tűnik és mert olyan színészek szerepelnek benne, mint Russell Crowe, Anthony Hopkins, Emma Watson, Jennifer Connelly és Logan Lerman.

Sabotage

Amerikai bemutató: 2014. április 11.

Hazai bemutató: Egyelőre nem tudni.

Mi ez: Arnold Schwarzenegger következő akciófilmje, melyben egy drogkartell egyenként vadássza le azokat a drogelhárítós ügynököket, akik kirabolták őket.

Miért várjuk: Mert igazi komoly akciófilmnek ígérkezik, a jó öreg Svarcival a főszerepben. A műfaj rajongóinak kell ennél több?

Interstellar

Amerikai bemutató: 2014. november 7.

Hazai bemutató: Egyelőre nem tudni.

Mi ez: A sötét lovag-trilógia készítőjének, Christopher Nolannek a legújabb sci-fije.

Miért várjuk: Mert Christopher Nolan napjaink egyik legjobb rendezője, minden arannyá válik a keze alatt. Mert nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit hoz ki egy scifiből. 

Fury

Amerikai bemutató: 2014. november 12.

Hazai bemutató: Egyelőre nem tudni.

Mi ez: Egy csapat amerikai katona a második világháború végén bátor küldetésre indul a náci Németországban.

Miért várjuk: Mert akár ez lehet a következő Kelly hősei. Mert Brad Pitt az egyik főszereplő, aki a Becstelen brigantyk után ismét a második világháborúban találja magát. 

Dumb és Dumber 2

Amerikai bemutató: 2014. november 14.

Hazai bemutató: Egyelőre nem tudni.

Mi ez: A Farrelly testvérek egyik legsikeresebb vígjátékának, a Dumb és Dumbernek a folytatása.

Miért várjuk: Mert Jim Carrey és Jeff Daniels ismét visszatér, hogy hülyét csináljanak magukból. Mert az eredeti film alkotói készítik ezt is, ráadásul rengeteg korábbi szereplőt  viszont láthatunk majd, mint például a vak kisfiút, akinek a döglött papagájukat adták el. Mert nagyon bízunk benne, hogy az első Dumb és Dumberhez méltő vígjátékot kapunk majd.

Förtelmes főnökök 2

Amerikai bemutató: 2014. november 26.

Hazai bemutató: Egyelőre nem tudni.

Mi ez: A nagysikerű 2011-es vígjáték, a Förtelmes főnökök második része, melyben visszatérnek a főbb szereplők is.

Miért várjuk: Mert nagyon szerettük a Förtelmes főnökök első részét. Mert a folytatást Sean Anders rendezi, aki többek között a Családi üzelmek forgatókönyvét is írta. Mert Jennifer Aniston remélhetőleg ismét megmutatja, milyen szexi tud lenni, ha akar.

Förtelmes főnökök

Exodus

Amerikai bemutató: 2014. december 12.

Hazai bemutató: Egyelőre nem tudni.

Mi ez: Még egy bibliai témájú hollywoodi film, ezúttal Ridley Scott dolgozza fel Mózes történetét.

Miért várjuk: Mert Ridley Scott már számtalanszor bebizonyította, mennyire ért a kosztümös filmekhez (pl. Gladiátor, 1942) Mert nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a Braking Bad sztárjának, Aaron Paulnak az alakítására. Mert az Alien és a 1492 után újra együtt dolgozik Sigourney Weaver és Ridley Scott. 

Exodus

The Hobbit: There and Back Again

Amerikai bemutató: 2014. december 17.

Hazai bemutató: Egyelőre nem tudni, de valószínűleg a világpremierrel egy időben.

Mi ez: Peter Jackson Hobbit-trilógiájának a befejező része.

Miért várjuk: Bár még a második részt sem láttuk, de az elsőt imádtuk. Ha bízhatunk Peter Jacksonban, akkor A Gyűrűk Urához hasonlóan a befejező epizód lesz a legnagyszabásúbb és a legjobb. Meg mert persze nagy Gyűrűk Ura és Hobbit rajongók vagyunk.

Hobbit 3

Megosztás facebookon