asdf

2014 legkockázatosabb filmjei

  • Szerző: P. Kristóf
  • Forrás: Screenrat
Nem mindig azok a filmek keresnek sok pénzt, melyek a legjobbak, de azért tudjuk, hogy Hollywoodban sajnos sokszor többet nyom a latba az anyagi része a filmkészítésnek, mint a minőségi. Ennek kapcsán összeszedtük, hogy a 2014-es premierek közül szerintünk melyek bizonyulnak a legkockázatosabb vállalkozásnak.

Herkules legendája

Idén két Herkulesről szóló film is érkezik, mi az elsőt gondoltuk veszélyeztetettnek. Ennek több oka is van. Egy részről a 3D-s történelmi akciófilm 70 millió dollárból készült, de a stáblistán a legnagyobb húzónevet az Alkonyat-filmekből ismert Kallen Lutz jelenti, viszont nem valószínű, hogy csak miatta megnéznék a vámpíros történet rajongói. Ráadásul a tengerentúlon már be is mutatták és a kritikusok darabjaira szedték, a RottenTomatoes nevű oldal a 100-ból mindössze 2 százalékosra értékelte.

Hazai bemutató: 2014. január 30.

Én, Frankenstein

Herculessel ellentétben ehhez a filmhez olyan színészeket szerződtettek le, mint Aaron Eckhart, vagy Bill Nighy, de a képregényből készült film története olyan szokatlan, hogy nem biztos, hogy sok embert meg tud fogni. Ráadásul A Karib-tenger kalózai és a G.I.Joe filmek írásánál jó munkát végző, ám rendezőként még kezdő Stuart Beattie sem feltétlenül volt jó választás egy közel 70 millió dolláros büdzséjű filmhez. Ráadásul az ehhez haosnló filmek, mint például a Van Helsing sorra buktak a kasszáknál.

Hazai bemutató: 2014. január 23.

Robotzsaru

Bár a filmet viszonylag nagy várakozás övezi, de a remake-eket már kevésbé, sőt legtöbben egyenesen feleslegesnek tartják őket. Ezúttal Paul Verhoevan nagysikerű kultfilmjét gondolta újra a brazil José Padilha, akinek a neve elég bíztató az Elit halálosztók című filmje kapcsán és a színészgárda is vonzzó olyan nevekkel, mint Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Michael Keaton és Jay Baruchel, de vajon elég lesz ahhoz, hogy eladjanak egy olyan sztorit, amit egyszer már sikerre vittek mások?

Hazai bemutató: 2014. február 6.

Pompeji

A leírása alapján nem tartogat túl sok újat Paul W. S. Anderson legújabb filmje, melyben egy szolga harcossá válik, majd beleszeret egy nőbe, akibe nem kéne. Az újdonság az, hogy mindeközben a Pompeji városát betemető vulkán okádja rájuk a lávát és hamut, méghozzá 3D-ben. Mivel a látványvilág nem olcsó, ezért közel 100 millió dollárból forgott a film, ami elég kockázatos, tekintve, hogy egy húzónév sincs a színészgárdában, így az effeteknek és a sztorinak kell elvinnie a hátán a produkciót.

Hazai bemutató: 2014. február 20.

Need for Speed

Úgy látszik, a filmesek nem hajlandóak beletörődni, hogy a számítógépes játékok filmes adaptációi sorra buknak el a bevételi listákon. Ezt főleg annak köszönhetik, hogy nem képesek élvezhető sztorit kitalálni hozzá és csupán a bárgyú akciókkal akarják megvenni a nézőket. Talán a Breaking Bad sztárja, Aaron Paul megmentheti a dolgot, de a hasonló filmek bukása után nem jósolunk túl sok jót neki. 

Hazai bemutató: 2014. március 13.

Noé

Darren Aronofksy sajátosan dolgozza fel a bibliai Noé történetét rendkívüli látványvilággal és sok-sok sztárral, ami több, mint 130 millió dollárjába került a stúdiónak. Ugyanakkor már a bemutatása előtt botrányt kavart, ugyanis levetítették egy különböző vallású tesztközönségnek, akiket felháborított, milyen módon tér el az eredeti sztoritól. Ha a világ egyik legnagyobb vallásának egyik alaptörténetét dolgozza fel az ember, akkor vigyázni kell, mert nem csak nagy bukta lehet, de később is elássa magát a közönsége jó részénél.

Hazai bemutató: 2014. március 27.

Godzilla

A filmtörténelem legismertebb óriáshüllője 1997 óta nem pusztított a vásznon. Akkor anyagilag sikeres lett, viszont a kritikusok bírálatai miatt a folytatás nem készült el. Ehelyett most előről kezdik az egészet, méghozzá 160 millió dollárból. Az előzetese alapján egészen jónak tűnik, viszont komoly vetélytársakkal kell szembenéznie a kasszáknál, A csodálatos Pókember 2-vel és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai-val, így felmerül a kérdés, hogy vajon érdekli e annyira a nézőket, hogy visszafolyon az a pénz, amit beleöltek.

Hazai bemutató: 2014. május 15.

X-Men: Az eljövendő múlt napjai

Bár az X-Men filmek kivétel nélkül sikeresnek bizonyultak, a legutolsó is csak a külföldi bevételeknek köszönhetően tudta nyereségessé tenni magát. Tovább ront az esélyein, hogy a franchise legdrágább darabja, közel 250 millió dollárból készült, amihez komoly sikerekre lesz szüksége.

Hazai bemutató: 2014. május 22.

Jupiter Ascending

A Wachowsky testvéreknek már a 2003-as Mátrix: Forradalmak óta nem volt sikeres filmje. Igaz, azóta csak két filmet készítettek, de mindkettő elhasalt, így nagyon szerethetik őket, amiért rájuk mertek bízni egy 200 milliós sci-fit. Mindazonáltal leszerződtették az tuóbbi időben egyre sikeresebb mila Kunis és Channing Tatum párosát, akik talán bevonzzák a nézőket, de ehhez a filmnek is ütnie kell, hogy visszahozza gyártási költségeit.

Hazai bemutató: 2014. július 24.

A galaxis őrzői

Még a képregényrajongókat is meglepte, amikor bejelentették, hogy filmre viszik A galaxis őrzőinek történetét, hiszen ez a valaha készült egyik legfurcsább történetük. Ráadásul a direktori szerepre leszerződtetett James Gunn még soha nem készített ehhez hasonló mozit, aminek könnyen elhasalás lehet a vége. Mi azért kíváncsian várjuk.

Hazai bemutató: -

Amerikai bemutató: 2014. augusztus 1.

A galaxis őrei

Tini Ninja Teknőcök

Az első Tini Ninja Teknőcök film anno 200 milliót zsebelt be, de akkor még óriási rajongás övezte őket világszerte, ami mára eléggé elhalványult. Kérdés, hogy szükség van e egyáltalán újabb feldolgozásra és hogy Michael Bay produceri kezei alatt jó helyen van e? Reméljük a legjobbakat!

Hazai bemutató: 2014. augusztus 28.

Dracula Untold

Dracula történetét már unalomig kizsigerelték, de most megpróbálnak egy másfajta megközelítést, elmesélik, hogy lett belőle vérszívó, ráadásképp mindezt Vlad Tepes erdélyi gróf valós történetével keverve. Első körben nem hangzik rosszul, de a pletykák szerint 100 millióból forgó mozihoz egy elsőfilmes rendezőt szerződtettek le, ami még önmagában nem jelent semmit, de elég jó ok az aggodalomra.

Hazai bemutató: -

Amerikai bemutató: 2014. október 17.

Exodus

Noé után Ridley Scott is a fejébe vette, hogy a bibliáig kell visszanyúlni egy jó filmhez, ő Mózes sztoriját rendezi éppen. Ez több okból is merész vállalkozás, ugyanis sok múlik a már említett Noé fogadtatásán, míg a nagyszerű rendező utolsó három alkotása nem bizonyult túl sikeresnek a tengerentúlon anyagilag, ezért igazából számára nem csak jó lenne, hanem egyenesen szükséges a film sikere.

Hazai bemutató: -

Amerikai bemutató: 2014. december 5.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon