asdf

Döbbenetet váltott ki és kritizálták a Sony döntését

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: MTI
A Sony határozott döntésre jutott az észak-koreai témájú filmje kapcsán, miszerint a film bemutatóját törölte.
Ben Stiller amerikai filmszínész a kifejezés szabadsága elleni fenyegetésnek tartja a döntést, Rob Lowe a Sony Pictures filmstúdió számítógépes rendszerét néhány hete feltörő hackerek győzelmének nevezte azt - tudósított a BBC hírportálja. A hackerek kedden támadással fenyegették meg azokat az amerikai mozikat, amelyek műsorukra tűzik a filmet. A vígjátékban két amerikai újságíró megbízást kap a CIA-tól, hogy öljék meg az észak-koreai vezetőt, Kim Dzsong Unt.
The Interview_00
A múlt csütörtökre kitűzött New York-i bemutatót a fenyegetés hatására törölték. A Sony azt mondta, nem tervezi a film későbbi vetítését sem. A Sony nagy-britanniai cége sem mutatja be a filmet az országban. Más világhírű sztárok is kritizálták a Sony döntését. Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyvíró, aki korábban már megharagudott azokra a médiákra, amelyek közzétették a hackerek által kiszivárogtatott információt, azt mondta: ˝Az Egyesült Államok a példátlan támadás miatt engedett abból az alapelvből, amelyet a legjobban kedvel: a szólás szabadságból˝.
 
Steve Carell a kreatív önkifejezés szomorú napjának nevezte a döntést. Olyan történt már korábban, hogy egy film vetítéseit beszüntették, ám a The Interview bemutatójának törlése példátlan körülmények között történt. A szakmát belülről ismerők szerint ez fordulópontot jelent.
The Interview_01
Megosztás facebookon