asdf

Bárki megnézheti online a The Interview-t

A Sony Pictures filmstúdió engedélyezte amerikai filmszínházaknak, hogy december 25-én bemutassák az észak-koreai vezető megölésére szőtt összeesküvésről szóló The Interview című vígjátékot. Sőt!
A Sony Pictures Entertainment később közleményt adott ki arról, hogy korlátozott számú amerikai filmszínháznak engedélyezte filmje bemutatását.
the-interview-poster-james-franco-seth-rogen-kim-jong-un
A Sony egy hete lemondta a produkció premierjét, mivel a számítógépes rendszerét november végén feltörő hackerek támadással fenyegették meg azokat az amerikai mozikat, amelyek műsorukra tűzik a filmet. A vígjátékban két amerikai újságíró megbízást kap a CIA-tól, hogy öljék meg az észak-koreai vezetőt, Kim Dzsong Unt.
the-interview-poster-james-franco-seth-rogen-kim-jong-un00
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Észak-Koreát vádolta meg a kalóztámadás elkövetésével, amely visszautasította a feltételezést. Washington elutasította Phenjan kezdeményezését arra, hogy a két ország közösen vizsgálja ki az ügyet.
the-interview-james-franco-seth-rogen1
Tim League, a texasi központú Alamo Drafthouse Cinema hálózat alapítója Twitter-üzenetében adta hírül, hogy engedélyt kaptak a Sonytól a film bemutatására. A Plaza Atlanta filmszínház illetékese is tudatta a közösségi oldalakon, hogy ők is bemutatják a filmet. Hollywoodban megdöbbentek a sztárok a Sony döntésén, hogy nem mutatja be a The Interview-t, a hackerek győzelmének, a szólásszabadság elleni fenyegetésnek tartva a döntést. Kedden az amerikai Pen-klub adott ki felhívást, amelyben sürgette a Sonyt, tegye széles körben elérhetővé filmjét. A felhíváshoz mások mellett olyan neves írók csatlakoztak, mint Salman Rushdie, Neil Gaiman és Tony Kushner.
 
A karácsonyi bemutató és más videómegosztókon közzétett (fizetős tartalomként) film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a felhajtás csak rondít a film gyengeségén. Az index.hu szerint a film: az év legnagyobb égése.
Megosztás facebookon