asdf

Zabálnivaló és minőségi a Hős6os

  • Szerző: Nikk
Elsősorban a fiatalabb korosztálynak szól a Disney animációs filmje, a Hős6os, de a felnőttek ugyanolyan jól szórakozhatnak rajta. A Jégvarázs alkotói most fiúsabb irányt vettek, és egy hős csapattal rukkoltak elő, akik egy saját építésű és különleges robottal veszik fel a harcot a gonosz ellen.

A film alapját egy Marvel-képregény adja, az 1998-ban indult Big Hero 6. A Hős6os nem egy tipikus Disney produkció, fiús, nincsenek hercegnős, királylányos lányok, hanem inkább nagyszájú zseni csajok. Adott egy San Fransokyo-ban, vagyis a futurisztikus San Francisco-ban élő testvérpár, Hiro és Tadashi Hamada, akik imádják a robotikát, ki-ki a maga módján. Tadashi egy igazán különleges roboton dolgozik, és alig várja, hogy öccsének megmutassa Baymax-et, aki eleinte csupán az emberek egészségügyi állapotát hivatott felismerni, gyógyítani, mint egy nővérke. Hiro Hamada annyira okos, és különleges tudású, hogy 13 évesen már elvégezte a gimnáziumot. Amíg bátyja, Tadashi a saját dolgával van elfoglalva, addig Hiro az éjszakában, illegális robotharcokban üti el az időt. Amíg egy napon Tadashi ráveszi, hogy felvételizzen ő is arra az egyetemre, ahová ő is jár.big_hero_6Békésnek tűnő életüket egy tragédia árnyékolja be, amikor tűz üt ki az egyetemen, amelyben kedvelt professzora, Callaghan is bennragad. Tadashi tanára megmentésére siet, sajnos sikertelenül. Bátyja halála után, Hiro megszakítja a kapcsolatot a külvilággal, és teljesen magába roskadva gyászol. Ekkor kerül a képbe Baymax, aki egy jó nővérkéhez illően, mindent megtesz, hogy Hiro jobban érezze magát.

big hero 2A tűz hátterében egy maszkos férfi áll, aki ellopta Hirotól a találmányát. Később Hiro rájön, hogy ez az alak tehet bátyja haláláról, így bosszút akar állni. Egyedül persze nem lenne képes megállítani a gonoszt, így segítségére sietnek az egyetemről megismert barátai (Go Go Tamago, Wasabi No-Ginger, Honey Lemon, Fred), és így megalakul az a bizonyos Hős6os!
big hero 3Főhőseink nem csak okosak, de viccesek és ennivalóan cukik is. Láthatjuk, hogy miként kovácsolódik igazi csapattá 6 egymástól teljesen eltérő barát, valamint hogy egy Michelin-babát idéző robotnak, miként lehet termeténél is hatalmasabb szíve. Hőseink gondosan kidolgozzák a gonosz elleni tervet, mindenki a saját területén alkot forradalmit. Baymax kap némi tunningot, és rengeteg olyan programot, amellyel elősegítheti az akció sikerességét, például tud karatézni. Amíg Go Go Tamago túlteng az adrenalinban, addig Honey Lemon a kémiában állja meg helyét, Wasabi No-Ginger izompacsirta, Fred pedig egyszerűen csak rajong mindenért! Eszük és kreativitásuk mellett a szeretet kap nagy hangsúlyt, amely még erősebbé teszi szövetségüket.
big hero 4A sok humorral tűzdelt alkotás folyamatosan építkezik, láthatjuk, ahogy főhőseink a robotikán túl is meg tanulják használni briliáns elméjüket. A Don Hall rendezte animációs film dúskál a kalandokban, és a fordulatokban, de kapunk egy csipetnyi lelket és szívet is. A dialógusok jópofák, a karakterek kedvelhetőek, a robotot, pedig egyszerűen nem tudjuk nem szeretni. Bár a film elsősorban a gyerekeknek szól, mégis megtalálják benne a felnőttek is azokat a szórakoztató elemeket, amelyek által ők is elégedetten távozhatnak a moziból. Mozgalmas cselekmény, szép látványvilág, megnyerő zene, magával ragadó, és minden gyerek számára érthető történet teszi szerethetővé a Hős6os-t!

MoziStar: 7/10

Hős6os

Eredeti cím: Big Hero 6
Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték
Műfaj: animációs vígjáték
Rendező: Don Hall
Forgatókönyvíró: Don Hall, Duncan Rouleau, Steven T. Seagle
Zene: Henry Jakcman
Producer: John Lasseter, Kristina Reed
Vágó: Tim Merten

Gyártó: Walt Disney Animation Studios
Játékidő: 104 perc

Mozibemutató: 2015. január 8.
Korhatár: 6 
Forgalmazó: ForumHungary

Megosztás facebookon