asdf

Box Office: Godzilla ízekre szedte az amerikai bevételi listát

Idén végre felébredt a hosszúra nyúlt téli álmából a világ leghíresebb óriás szörnye, Godzilla. És ha már felébresztették, akkor San Francisco után a Box Office-listát is alaposan feldúlta.

Godzilla dollárdarabokra zúzta szét az épületeket

Az 1998-ban bemutatott Roland Emmerich-féle Godzilla után a gigantikus méretű lény hosszú időre a világtól visszavonulva élt, várva azt a pillanatot, amíg végre valaki egy normális forgatókönyvet ír róla. Egészen pontosan 16 évig kellett várnia a világnak arra a filmkészítőre, aki megfelelő alázattal, szerénységgel és szeretettel nyúlt a karakterhez.  A hosszúra nyúlt szabadság pedig igencsak jót tett az óriás „Gyíknak”.

Anno a projekttel kapcsolatban ugyan csak egy kétely merült fel, de az annál komolyabb jelentőséggel is bírt. A problémát ugyanis a filmet dirigáló Gareth Edwards személye okozta. Na, nem mintha arról lett volna szó, hogy egy újabb hollywoodi fenegyerekkel lenne dolgunk, aki a bankkártyáját nem pénzlevételre, hanem a kokain csíkozására használja. Csupán csak arról szólt a fáma, hogy a Godzilla előtt egyetlen egy filmet rendezett, és azt is „zsebpénzből”.

Godzilla

Márpedig egy olyan rendező, aki tapasztalatlanul mozog a blockbusterek világában, elég nagy rizikó-faktort jelenthet. Nem is olyan régen láthattuk, hogy hogyan járt az operatőrből rendezővé avanzsált Wally Pfister (Transzcendens) vagy a reklámfilmek világából a popcornos „zacskóba” landoló Carl Rinsch (47 Ronin). Ugyanaz a kérdés merült fel Gareth Edwards-szal kapcsolatban, mint ami már a kollégái esetében is napirendi ponton volt: képes lesz-e megbirkózni azzal a hatalmas feladattal és nyomással, amivel egy nagy költségvetésű film jár?

Szerencsére nem csak minőségileg, hanem anyagilag is sikerült maximálisan elvégeznie a feladatát. Olyan annyira, hogy a Godzilla az első hétvégéjén elemi erővel verte szét a Box Office-listát: a 160 millióból forgatott produkció 93 millió dolláros nyitánnyal kezdte meg a konkurens filmek „pusztítását”.

 godzilla-attacks

Egy kis érdekesség: a sokkal szélesebb körben ismert és kedvelt Csodálatos Pókember 2 „csak” 91 millió dolláros nyitánnyal büszkélkedhet.

A világ többi filmszínháza, ahol már bemutatták a filmet, további 103 millióval járult hozzá az impozáns amerikai teljesítményhez, így már összesen 196 millió dollár áll a Warner Brothers bankszámláján.

Innen bukni nem lehet, nem is csoda, hogy már be is jelentették a folytatást!

Továbbra is remekel a Zac Efron – Seth Rogen páros

Godzilla ide vagy oda: a Rossz szomszédság a lehetőségeihez képest továbbra is remekel. Bár az óriás szörny felbukkanása miatt az előző hétvégéjéhez képest 47%-ot esett a nézői érdeklődés, de ez még így is több mint kiváló teljesítmény! Számokban kifejezve ez annyit jelent, hogy Zac Efron ezúttal 25 millió dollárt tudott „összebulizni”, ami most a Box Office-lista második helyére volt elég.

neighbors-seth-rogen-zac-efron-1

Egészen elképesztő látni, hogy a 18 millióból forgatott film csak Amerikában kitermelt 91 milliót, a nemzetközi eredményekkel együtt pedig már 143 millió dollárt.

Hatalmas siker és még messze van a vége!

Már csak a bronzéremhez elég Peter Parker teljesítménye

A csodálatos Pókember 2 körül irdatlan hangos „médiazaj” után bizonyára kevesen fogadtunk volna arra, hogy a film tulajdonképpen minden hétvégéje után veszít egy-egy pozíciót a bevételi listán. Arra pedig pláne nem számítottunk, hogy három héttel a bemutatása után nemhogy a készítési költségeit nem hozta még vissza, de a 200 milliós „mérföldkövön” sem volt képes áthimbálózni. Pedig most pontosan ez a valószínűtlen forgatókönyv zajlik a szemünk előtt. A teljesítményét pedig Godzilla feltűnése csak tovább rontotta.

 amazingspider2_02

Az óriás „gyík” san francisco-i kalandja miatt Pókember újabb jelentős, 51%-os nézői zuhanást könyvelhetett el. Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy a harmadik hétvégéje után már csak 16 millió dollárt tudott szakítani a Sony, ezzel pedig csalódást keltő, 172 milliós össz amerikai bevételnél tart A csodálatos Pókember 2.

Azért nem kell még kemotox-szal lefújni a kedvenc pókunkat, ugyanis a világ többi országában eszméletlenül tarol a falmászó legújabb kalandja. Számszerűsítve: már 461 milliót gyűjtögettek össze, így az összbevétele már rohamtempóban közelít a 700 milliós álomhatárhoz. Gyenge amerikai teljesítmény ide vagy oda, a folytatás biztosan nincs veszélyben!

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. Godzilla

2. Rossz szomszédok

3. A csodálatos Pókember 2

4. Million Dollar Arm

5. A csajok bosszúja

6. Heaven is for Real

7. Rio 2

8. Amerika Kapitány: A tél katonája

9. Visszatérés Óz birodalmába

10. Mom’s Night Out

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon