asdf

Jack Ryan 4 arca

Tom Clancy leghíresebb karakterét eddig négy különböző színész keltette életre a vásznon, ezért készítettünk egy kis összeállítást Jack Ryan eddigi négy arcáról.

1. Alec Baldwin (Vadászat a Vörös Októberre)

Alec Baldwin

A mozivásznakon legelőször Alec Baldwin bújt Jack Ryan bőrébe az 1990-es Vadászat a Vörös Októberre című filmben, miután Kevin Costner és Harrison Ford is visszautasította az ajánlatot. Nagyon jól döntött, ugyanis óriási siker lett, mind a kritikusok, mind a közönség imádta. Chris Pine szerint olyan meggyőző és intelligens alakítást nyújtott, hogy a néző biztos lehet benne, minden rendben lesz.

2. Harrison Ford (Férfias játékok, Végveszélyben)

Harrison Ford JR

Az amerikai színész azért utasította vissza első körben Jack Ryan szerepét, mert szerinte a tengeralattjáró parancsnoka sokkal jobb karakter, őt akarta eljátszani. A stúdió viszont nem ment bele, így került Alec Baldwin a képbe. Majd mikor a Vadászat a Vörös Októberre sikeres lett, átgondolta a dolgot és elválllata a Férfias dolgok főszerepét. Igazi kasszasiker lett, de több támadás is érte amiatt, hogy sokban eltért a könyvtől. A producereket viszont ez nem izgatta, így jött a folytatás, a Végveszélyben, szintén Ford-dal. Alec Baldwin-hoz képest ő egy jóval emberibb, családos férfit jelenített meg, akivel a közönség könnyebben tudott azonosulni. Nem az a tipikus legyőzhetetlen Jams Bond típus, hanem sokszor ő maga sem érti, hogy került ilyen kétségbeejtő helyzetbe.

3. Ben Affleck (A rettegés arénája)

Ben Affleck JR

Nyolc évnyi szünet után egy fiatalabb Jack Ryan tért vissza Ben Affleck személyében. Kezdetben ez a film is Harrison Ford-dal készült volna, neki azonban nem sikerült megegyeznie a készítőkkel, így kiszállt. Ekkor döntöttek úgy, hogy újraindítják a CIA-ügynök történetét és visszanyúlnak fiatalabb koráig. Affleck-re esett a választás, aki épp Baldwin-nal forgatott, amikor felkérték. Az első Jack Ryan kedvesen bíztatta, hogy vállalja el, de addig nem ment bele, amíg Harrison Ford áldását is meg nem kapta. Az eredeti tervek szerint több film is készült volna vele, de a színész következő filmje, a Gengszterrománc akkorát bukott, hogy elveszítették iránta a bizalmukat.

4. Chris Pine (Jack Ryan: Árnyékügynök)

Jack Ryan: Árnyékügynök

Jack Ryan idén januárban tért vissza, ismét új színésszel a szerepben. Úgy látszik, a karakter furcsábban öregszik, mint Benjamin Button, ezúttal egészen a kezdetekig mentek vissza, hogyan lett ügynök. Chris Pine annyira jó választásnak bizonyúlt, hogy egyedül miatta vállalta el a film rendezését Kenneth Branagh. A film különlegessége elődeivel szemben, hogy ez az első, mely nem Tom Clancy regényéből készült. Chris Pine az elődeitől megszokott eleganciát és magabiztosságot árasztja, de a modern korba átültetve. Ha minden jól megy, vele is készülhet több Jack Ryan film.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon