asdf

Összeköltöztek a Grand Budapest Hotel sztárjai

  • Szerző: P. Kristóf
  • Forrás: IC Press
A forgatások egyik legkellemetlenebb része, hogy távol az otthontól szállodákban kell laknia a stábnak. Wes Anderson legújabb filmjének felvételénél azonban szokatlan lépésre szánta el magát és megteremtette minden idők legotthonosabb szállását sztárjai számára.

Görlitz festői város a német-lengyel határon, és szereti a filmeseket. Ám még senki nem beszélt róla olyan lelkesen, mint A Grand Budapest Hotel rendezője és színészei. A Berlini Filmfesztiválon a zsűri nagydíjával jutalmazott komédia alkotói ugyanis úgy érezték magukat ott, ahogy utoljára az iskolai nyári táborban. Wes Anderson rendező ugyanis egy teljes szállodát bérelt ki a színészeinek és a stábjának az óvárosban: a film munkatársai hónapokon át együtt laktak.

GBH

– Az ember leslattyog reggelizni, és már ott ül mindenki – mesélte a szokatlan módszerről Bill Murray a film számtalan sztárjának egyike. – Papucsban és pizsamában közlekedtem a szállásunkon, de nemcsak én, hanem mindenki. Pedig az már igazából a forgatás helyszíne volt. A hallban rendezték be a smink- és a fodrászműhelyünket. Miközben sminkeltek, azt mondtam, pardon, egy perc, eszem még egy croissant-t: két lépés és újra az étteremben voltam. Folyton együtt voltunk, úgy éltünk, mint régen az iskolai kirándulásokon. Vagy még inkább, mint egy nyugdíjas otthon lakói: mindenki papucsban császkált.

40 lépésre volt egy kis bár. Ha forgatás után benéztem, biztos ott ült Ralph Fiennes vagy Jeff Goldblum, vagy valaki a stábból – ez volt életem legotthonosabb forgatása.

A Grand Budapest Hotel - hazai bemutató: március 20.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon