asdf

A Grand Budapest Hotel nyitja a Berlini Filmfesztivált

  • Szerző: P. Kristóf
Wes Anderson amerikai rendező legújabb, The Grand Budapest Hotel című filmje nyitja meg a 64. Berlini Filmfesztivált.

A Berlini Filmfesztivál Európa és a világ egyik legrangosabb 'A' listás filmfesztiválja, melyet minden év februárjában rendeznek meg a német fővárosban. A fődíj az Arany Medve, míg a zsűri különdíját Ezüst Medvének nevezték el a város szimbóluma, a medve után. 

A 2014. február 6-án kezdődő 64. Berlini Filmfesztivál hivatalosan is bejelentette, hogy Wes Anderson The Grand Budapest Hotel című filmje nyitja majd meg a rendezvényt. A filmnek nem ez az egyetlen kapcsolata az országgal, ugyanis Németország egyben a forgatási helyszín is volt. Bár a cím a fővárosunkra utal, sajnos nem nálunk játszódik, hanem egy patinás európai hotelban, az 1920-es években. A főszereplő a hotel concierge-e (Ralph Fiennes), aki összebarátkozik az intézmény egyik fiatal alkalmazottjával, majd belekeveredik többek között egy képrablásba és öröklődési játszmákba is.

A Fox Searchlight tulajdona

Wes Anderson az egyedi stílusa mellett arról is híres, hogy filmjeit telepakolja sztárokkal, most azonban még önmagát is felülmúlta. Olyan színészek tűnnek fel majd a Grand Budapest Hotelban, mint Edward Norton, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Owen Wilson, Bill Murray, Ralph Fiennes, Jude Law, Willem Dafoe, Adrien Brody, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Jeff Goldblum, Harvey Kietel, F. Murray Abraham, vagy például Tom Wilkonson

A filmet nálunk is bemutatják majd, de egyelőre nincs kitűzve a premier dátuma.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon