asdf

Ezüst Medvét nyert a The Grand Hotel Budapest

  • Szerző: Marcika
  • Forrás: IC Press
Ezüst Medvével díjazták a The Grand Budapest Hotel című filmet a Berlinale-n. A rendező nem bízott a győzelemben, hazautazott, így a díjat is csak levélben köszönte meg. Wes Anderson azt is elárulta, hogyan győzte meg Ralph Fiennes-t, hogy vállalja el a szerepet.
Megéri komolytalannak lenni. A világ egyik legtekintélyesebb filmfesztiválja, a Berlinale a zsűri nagydíjával jutalmazta Wes Anderson új, csupa sztárral forgatott komédiáját A Grand Budapest Hotel-t. A rendező nem várta meg a díjkiosztót, így csupán levélben köszönhette meg az Ezüst Medvét. Azt írta, eddigi legnagyobb filmes elismerése egy csokoládépálma volt, amit Cannes-ban evett meg: ez az első igazi fémdíja, és ezért nagyon meg van tisztelve.
 
The Grand Hotel Budapest 2
 
A filmben, mely nem Budapesten játszódik, egy elegáns, régimódi szálloda főportása (Ralph Fiennes) műtárgylopásba keveredik. A sztárcsapatban szinte Fiennes az egyetlen, akit Anderson nem rendezett már korábban. A rendező azt nyilatkozta, azzal győzte meg a vígjátékoktól ódzkodó sztárt, hogy odaadta neki a forgatókönyvet, és felajánlotta: válassza ki magának azt a karaktert, amelyiket akarja.
 
The Grand Hotel Budapest 1
 
Fiennesnek írtam a főszerepet, és nagyon szerettem volna, hogy ő játssza el – magyarázta Berlinben újságíróknak a rendező, aki maga is olyan bolondosan néz ki, mintha az egyik filmjében szerepelne. – De azt figyeltem meg, hogy a színészeknek mindig más szerep tetszik a forgatókönyvekben, mint amit játszaniuk kéne. Úgyhogy Ralphnak azt mondtam: amelyik figurát kéri, azt játszhatja. És tessék: így kiválasztotta azt, amire szántam – a főszerepet.
 
The Grand Budapest Hotel, hazai bemutató: március 20.
 
Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! 
Megosztás facebookon