asdf

Michael Keaton már az első napon kívülről tudta a szövegét

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A jóslatok beváltak: A Birdman – avagy a mellőzés meglepő ereje hét kategóriában is a Golden Globe-díj jelöltje lett, és így nagyon valószínű, hogy az Oscar-gálára sem hiába mennek majd el az alkotóik.
Ám minél többet beszélnek a vígjátékról, Michael Keaton annál nagyobb elszántsággal igyekszik mindenkinek tudtára adni: bár ő játssza a film főszerepét, az nem róla szól. Alejandro Gonzalez Inarritu új rendezésében egy valaha szuperhőst alakító, elfelejtett, kissé nárcisztikus színész próbál visszajutni a reflektorfénybe – ezért vállalja el egy színdarab főszerepét.
MichaelKeaton_birdman
"Ha már valakiről szól ez a film, akkor az legalább annyira Inarritu, mint én. Ha hitelesen játszom, akkor az nem annak köszönhető, hogy ezt át is éltem már. Sokkal inkább a filmeknél szokatlan 4-5 hét intenzív próbaidőszak számít, amin nemcsak a színészek, hanem a stáb is részt vett. Meg az is fontos, hogy már az első napon kívülről tudtam minden mondatomat. Ez sem gyakori a mi szakmánkban. És ne felejtsük: bárhova néztem, egy nagyszerű színész nézett rám vissza. Edward Norton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Naomi Watts, Amy Ryan és Andrea Riseborough a partnereim. Nem kellett nekem ahhoz Batmannek lennem, hogy el tudjam játszani Birdmant. Legfeljebb kicsit többet röhögtem 
a forgatókönyvön, mint a kollégáim..." – nyilatkozta nemrégiben Keaton.
 
Birdman - avagy a mellőzés meglepő ereje - Hazai bemutató: 2015. január 15.
Megosztás facebookon