asdf

Ezt érdemes megnézni októberben

  • Szerző: P. Kristóf
Október az idei év egyik legerősebb hónapja a mozibemutatók szempontjából. Mi összeszedtük azt a 10 alkotást nektek, amit szerintünk a leginkább érdemes megnézni.

A filmek adatlapja a címre kattintva tekinthető meg.

Don Jon

Bemutató: 2013. október 3.

Joseph Gordon-Levitt első rendezése a miskolci CineFest-en debütált hazánkban. Akinek nem volt lehetősége ott megtekinteni, az október háromtól pótolhatja ezt országszerte.

Miért? : Mert elképesztően eredeti a történet, egy pornófüggő srác és a szerelem kapcsolatát boncolgatja rengeteg humorral fűszerezve. Meg persze ott van nekünk a mindig gyönyörű Scarlett Johannson is...

Gravitáció

Bemutató: 2013. október 3.

Alfonso Cuarón legújabb filmjét óriási érdeklődés övezi már az augusztusi Velencei Filmfesztiválon történő első vetítése óta. A filmnek összesen két főszereplője van, George Clooney és Sandra Bullock.

Miért? : Mert még James Cameron (Avatar, Titanic) is azt nyilatkozta róla: Minden idők legjobb űrfilmje! Mert összesen két szereplőt láthatunk sodródni az űrben, elképesztő látványvilággal és cselekménnyel. Mert ez a két szereplő George Clooney és Sandra Bullock! Korszakalkotó sci-fi!

Mocsok

Bemutató: 2013. október 3.

Az Irvine Welsh skót író (Trainspotting) regényéből készült mozi főszereplője James McAvoy, aki valóban úszik a Mocsokban.

Miért? : Mert Irvine Welsh regényéből készült és egyszerűen zseniális. A gusztustalanság és az undorítóság határát súrolja a korrupt és álszent rendőr története. James McAvoy elképesztőt alakít. A történet csavaros, humoros és közben végig nagyon komor. A székhez szögez, szórakoztat, felháborít. 

Fogságban

Bemutató: 2013. október 10.

Az Oscar-jelölt Felperzselt föld című film rendezője, Denis Villeneuve ezúttal egy gyermekrablásos thrillert készített, Hugh Jackman-nel és Jake Gyllenhaal-lal a főszerepben.

Miért? : Mert ilyen feszült és nyomasztó thriller még nem láttunk. A gyermekrablásos sztori elsőre nem ígérkezik túl érdekfeszítőnek, hiszen láttunk már pár ilyet a mozivásznon. De ilyet még sosem. Ráadásul Hugh Jackman élete legjobbját alakítja. A Fogságban legnagyobb baja, hogy az ember hajlamos lerágni a körmeit közben...

Időről időre

Bemutató: 2013. október 17.

Angol romantikus sci-fi a romkomok nagymesterétől, Richard Curtis-től, Rachel McAdamas-szel a főszerepben.

Miért? : Mert Richard Curtis harmadik rendezése és az első kettő (Igazából szerelem, Rockhajó) kiemelkedő minőségű lett. Mert angol romantikus sci-fi időutazással, ami nem egy sablonos dolog. Mert Bill Nighy ezúttal is szerepet kapott. Mert az év romantikus vígjátékának ígérkezik...

Itt a vége

Bemutató: 2013. október 17.

A korábbi komorabb hangvételű apokaliptikus mozik után ezúttal maguk a színészek csöppennek a világ végébe. A káosz James Franco házibuliján tör ki!

Miért? : Mert ebben a vilégvégés vígjátékban csupa sztár szerepel, akik ezúttal saját magukat alakítják. Mert James Franco házibuliján éri őket a vég. Mert ilyen mértékő önirónia és paródia rég volt egy filmben. Mert végre a színészkedés mesterei azt alakíthatják, ami legjobban testhez áll nekik, saját magukat. Mert a rendezői székben Seth Rogen ült.

Machete gyilkol

Bemutató: 2013. október 17.

Az elsőre csupán filmes viccnek indult Machete másodjára is akcióba lendül, hogy azt csinálja, amihez a legjobban ért, gyilkol. A direkt trash szintűre csinált produkció rengeteg sztárral van felturbózva.

Miért? : Mert Machete másodjára is visszatér és minden eddiginél nagyobb mészárlást rendez. Mert ezúttal a sztárok száma is nőtt talán, Charlie Sheen, Mel Gibson, Antonio Banderas és Vanessa Hudgens mellett Lady Gaga is megjelenik a vásznon. Mert szánt szándékkal késztített trash paródia nagy költségvetésből, elképesztően látványos és viccesen véres jelenetekkel. 

Isteni műszak

Bemutató: 2013. október 24.

Bodzsár Márk első nagyjátékfilmje egy kilencvenes években játszódó, mentősökről szóló fekete komédia.

Miért? : Mert Bodzsár Márk első nagyjátékfilmje egy kilencvenes években játszódó, mentősökről szóló fekete komédia. A sötét humor amúgy sem rendelkezik túl nagy múlttal hazánkban, úgy tűnik hiánypótló darabbal van dolgunk. Az előzetese bemutatásakor akkora volt az érdeklődés iránta, amire hazai alkotásnál eddig nem volt példa. Mi már most szeretjük.

Szupercella

Bemutató: 2013. október 24.

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone egymás oldalán egy börtönből szökős akciófilmben.

Miért? : Mert a műfaj két legendás nagyágyúja A feláldozhatók után végre megint együtt játszik. Mert ezúttal egy szuperbiztonságosan örzött börtönből kell megszökniük, amihez szükségük van egymásra. Mert nincs mert, ezt nem lehet tovább ragozni. Tango és Cash 2013.

Last Vegas

Bemutató: 2013. október 31.

A Másnaposok után most a filmszakma négy nagy öregje indul las vegas-i útra, ami remélhetőleg nem csak folytatja, de talán felül is múlja egy kicsit az előzményeit.

Miért? : Mert Robert De Niro, Morgan Freeman, Mivhael Douglas és Kevin Kline legénybúcsúra utazik Las Vegasba. Mert tehetségüket és szakmai érdemeiket senki sem vitathatja, így elég érdekes lehet őket együtt komédáázni látni a vásznon. Mert hatvan év feletti férfiak buliznak esztelenül Las Vegasban!

Megosztás facebookon