asdf

21-es terem

A könyvelő - Kritika

2016. október 26.
A könyvelő-vel (nem) csak egy baj van: a címe, mert akarva akaratlanul is félreérthetővé teszi. Szerencsére az előzetesekből kiderül, hogy nem szimpla könyvelésről van szó és nem kell a számok világába elmerülni. Sőt! A könyvelés rejtelmei helyett néhány praktikus kiskaput ismertet velünk Affleck, aki teszi ezt fapofával, illetve kemény közelharcokat villant azokkal szemben, akik el akarják tenni őt láb alól..

Vándorsólyom Kisasszony különleges gyermekei - Kritika

2016. szeptember 30.
Tim Burton varázslatos világot teremtett ismét, amiben fellelhető az X-Men és az Alice Csodaországban filmek sajátos jegyeiből egy csipetnyi. Hiszen X Professzorhoz hasonlóan Vándorsólyom Kisasszony is saját iskolájába gyűjti a különleges képességű gyermekeket, illetve, ahogy Alice kalandja során sok furcsasággal találkozik, úgy főhősünk, a 16 éves Jake is.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - Kritika

2016. augusztus 05.
Mindenki nyugodjon le a picsába, a Suicide Squad egyáltalán nem olyan rossz, mint azt sok kritikus állítja. Azt sem mondom, hogy kiemelkedően jó lett, inkább csak nem hozta azt, amit az előzetesek sugalltak, de ettől még nézhető a film (egyszer mindenképp).

Star Trek - Mindenen túl - Kritika

2016. július 23.
J.J. Abrams újra életet lehelt a Star Trek franchise-ba, amely idén ünnepli ötvenedik születésnapját. Annak idején Gene Roddenberry alkotta meg ezt a hihetetlen világot, amelyet most Justin Lin álmodott meg, aki ráadásul rajongó is egyben. A rendező nem csupán akcióorgiát és brutális látványvilágot teremtett, hanem felbukkannak a klasszikus sorozat értékei is.

Tarzan legendája - Kritika

2016. július 01.
A Harry Potter-filmek atyja ezúttal sem hazudtolta meg magát, ugyanis egy elképesztően közepes és végtelenül ostoba dzsungel szafarit szervezett, amin végig kényelmetlenül fészkelődik a néző. Ha a varázslótanonc kalandjainál még nem derült volna ki: David Yates nem több egy fantáziátlan iparos rendezőnél, aki pénzért bármit elvállal.

Démonok között 2. - Kritika

2016. június 12.
Aláírom, hogy elfogult vagyok a direktorral szemben, mert Amerika egyik legjobb műfaji horror „művészének” tartom. A meggyőződésem, hogy képes arra, amire a mainstream rendezők nem: valódi hangulatot és atmoszférát teremt, amitől a démonjai tapintható módon elevenednek meg a vásznon.

Pelé - Kritika

2016. június 09.
A fociért rajongó szívemből és lelkemből kitéptek egy darabot, ugyanis Pelé játékát annak ellenére is nagyon kedvelem, hogy csak archív felvételeken láttam. Bíztam benne, hogyha már egy ekkora egyéniséget, egy igazi futball forradalmárt vászonra adaptálnak, akkor azt ízlésesen és minőségi módon teszik. Tévedtem.

Máris hiányzol - Kritika

2016. június 03.
Az elkövetkező bő egy oldalon keresztül eléggé érzéketlenek és érzelmileg sivárnak fogok tűnni, pedig a lelki szintem egyáltalán nem konvertál a nullához. A helyzet az, hogy nem igazán kapott el Drew Barrymore kalandozása a drámák világában. Nagyon hiányzott belőle az a habkönnyű finomság, ami miatt a zsáner hasonló alkotásai nálam működni tudnak. A rendezőnek nem sikerült kifújnia a szakma orrát ezzel a darabbal.

Warcraft - Kezdetek - Kritika

2016. június 01.
Tisztázzunk valamit rögtön az elején: a több részesre tervezett történet érezhetően a rajongóknak készült, ami ennek mentén bánik a nézőkkel is. Jómagam is szerettem a Warcraft-sorozatot, sőt az alapján készült online verzióval, a World of Warcraft-tal is játszottam, ám sosem voltam nagy, elvakult rajongó. Ez lehet az ok annak, hogy egyszerűen eluntam Duncan Jonas világteremtését.

Pénzes cápa - Kritika

2016. május 30.
Jodie Foster új rendezése, a Pénzes cápa nem nyújt többet a zsáneri követelményeknél, de ez nem is biztos, hogy probléma. A feszes tempó és a jól timing-olt „humorutalás” miatt a film abszolút kilengés nélkül teljesít a „thriller-tőzsdén”. Csak az a fránya amerikaias jellege ne járná körül!

X-Men – Apokalipszis - Kritika

2016. május 18.
Tíz évvel Az eljövendő múlt napjai után X professzor, Magneto és Mistique kapcsolata még mindig kaotikus, de Apokalipszis ismét összehozza őket, hogy újra kiderülhessen ki melyik oldalon is áll.

Rossz szomszédság 2. - Kritika

2016. május 12.
Ugyanaz a gond a Rossz szomszédság 2.-vel, mint az elődjével: hiányzik belőle az ötletesség, a frissesség, az újszerűség. Úgy látszik Seth Rogen továbbra is megvan elégedve azzal, hogy középszerű festékkel mázolja le a családi házának kerítésléceit. Vélhetően neki van igaza, ugyanis a vetítésen a nézők zokogva nevettek a minősíthetetlen közhelytéglák közé fugázott humorhabarcsokon.