asdf

21-es terem

Angry Birds - A film - Kritika

2016. május 09.
Természetesen távolról sincs szó arról, hogy az Angry Birds különleges alkotás lenne, sőt azt sem bizonyította be, hogy van értelme a létjogosultságának, viszont sikerült túlteljesítenie az elvárásaimat. A végeredmény egyáltalán nem lett értékelhetetlen.

Amerika Kapitány - Polgárháború - Kritika

2016. május 04.
Azoknak, akik régóta eljátszadoztak a gondolattal, hogy milyen lenne, ha a Marvel szuperhősei egymásnak feszülnének, és a képességeikkel trükközve játszanák ki egymást, akkor jó hírünk van, az Amerika Kapitány - Polgárháború kiválóan prezentálja a hőseink közötti feszültséget, azt, hogy mennyire sebezhetőek és egy gigászi csatát. Végre nem a világ megmentése a tét, hanem egy jól összeszokott csapat fennmaradása.

Gyilkos páros - Kritika

2016. április 29.
Előzetesen semmit nem vártam a Gyilkos Páros című filmtől - újabb borzasztó fordítás, még ha van is értelme -, ami abszolút a végeredmény javára vált, mert a forgatókönyv hellyel-közzel meg tudott lepni. Főleg a zsánerpanelekkel való játékra hívnám fel a figyelmet.

Anyák napja - Kritika

2016. április 28.
Ez most ugyan nem Valentin nap, és nem is a Szilveszter éjjel, viszont az alapkoncepció egy az egyben hozza az imént említett filmekből megismert script jegyeit. Egy film, ami tele van menő színészekkel, több kis történetet ismerünk meg, majd a végén összefutnak a szálak. Ismerős? Az Anyák napja bájos, megmosolyogtató, de lényegében semmi újdonsággal nem szolgál.

Román dráma és brazil életigénylés

2016. április 16.
A huszonharmadik Titanic Filmfesztivál még a nemzetközi filmes kottánk záróakkordjában is képes volt nagyon szép hangokat és violinkulcsokat komponálni. Külön kiemelném A hegedűtanárt, ami egy tövig rágott sablont hangszerelt új kontextusba.

10 Cloverfield Lane - Kritika

2016. április 14.
Ugyan ez így nem teljesen fedi a valóságot, de tény, hogy nem sokat „tapogattuk” a pusztító földönkívüli ivadékot. Igaz, az első rész sem elsősorban a hatásvadász szörnysimogatásra hegyeződött ki. A 10 Cloverfield Lane egyáltalán nem rossz, csak valahogy nem volt kerek.

Hurok - Kritika

2016. április 14.
Idén végre mozikba került a magyar filmgyártás következő nagy vállalkozása, a Hurok. Madarász István magasra tette a lécet, ugyanis az alkotás egy olyan műfajban (időutazós sci-fi dráma) született meg, amihez hasonlóval mostanság nem találkozhattunk. A végeredmény bőven az elvárások felett teljesített.

Jól sikerült Kurt Russell westernje

2016. április 13.
Immár sokadig - „tengeren” töltött idő alatt teljesen elvesztettem az időérzékemet - alkalommal vettem részt a Titanic gyomrában megrendezésre kerülő vetítéssorozat egyikén. Ezúttal a Bone Tomahawk került terítékre, ami összességében egy kiváló naturalista western-sztori.

Titanic Filmfesztivál 2016: Tarolt a Turbo Kid!

2016. április 12.
Ezúttal a negyedik nap két meghatározó filmét ajánlanám nektek, igaz, mindegyiket más-más szempontból kifolyólag. Amíg az indiai származású low budget thrush sci-fi a rendezvény egyik koronaékszere, addig az Experimenter alapgondolata hiába érdekes, a kivitelezés fájóan unalmasra sikeredett. Közepes nap, ami tele volt remek pillanattal.

Titanic Filmfesztivál 2016: Hétvégi összefoglaló

2016. április 11.
Továbbra is dübörög az idei év egyik legnagyobb és legsokszínűbb nemzetközi filmfesztiválja, a Titanic. Objektíven nézve is nagyon gazdag a kínálat, emiatt lassan bűntudatunk is van, mert sajnos egy-két ígéretes alkotást nem sikerült belesüllyesztenünk az így is részletes napirendünkbe. Ezúttal is kiváló filmekről hoztunk nektek egy rövidebb összefoglalót.

Titanic Filmfesztivál 2016: Első nap

2016. április 09.
Aki igazán ínyenc filmkedvelő, annak nem aligha kell magyarázni, hogy miért is nagy örömünnep a huszonharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Olyan külföldi széllel érkező alkotásokat tekinthetünk meg, mint a Turbo Kid, A vívó vagy a Madárkák. A részünkről tegnap két film került terítékre, amiknek sikerült elég jól megadniuk a fesztivál alaphangulatát.

Mama - Kritika

2016. április 07.
Julio Medem új filmjével, a Mamával kapcsolatban az a legrosszabb, hogy még csak most jutott el a hazai mozikba, ugyanis tavaly szeptemberben Spanyolországban már bemutatásra került. Az viszont hatalmas pozitívum, hogy újfent bebizonyosodott: ha komoly tartalmat akarunk kapni, akkor az amerikai túra helyett inkább Európában kell szétnéznünk.