asdf

21-es terem

Hardcore Henry - Kritika

2016. április 07.
Az első, valódi FPS-es nézettel bíró akciófilmnek, a Hardcore Henry-nek a készítői bizonyára bőven élnek a tudatmódosító szerek jótékony hatásaival, mert az egész végeredmény - jó értelemben véve - annyira elborult és egyedi, amit csak imádni lehet, még akkor is, ha a vége felé azért nem csak Henry, a formátum is elfáradt!

A Főnök - Kritika

2016. április 06.
Már megbarátkoztam a gondolattal, hogy nincs év Melissa McCarthy-film nélkül. A művésznő idén ráadásul kétszer is sokkol minket, ugyanis a másodállásban szellemirtóként készül tönkre tenni egy régi klasszikust. A Főnökkel nem az a gond, hogy rossz lenne, hanem az, hogy totál felesleges és céltalan a jelenléte.

Bazi nagy görög lagzi 2. - Kritika

2016. március 31.
A felesleges folytatások készítésének reneszánsza még mindig fénykorát éli Hollywoodban. A Zoolander 2. után most a Bazi nagy görög lagzi második része toporog a néző ingerküszöbe előtt. A nagy összképet nézve elmondható, hogy nem teljesen ízetlen ez a baklava, csak totál jellegtelen az állaga. Hiányzik belőle az ötletesség, a játékosság és az újítószándék. Mondjuk úgy, hogy jókedvemben nem prüszköltem pezsgőt ezen az esküvőn.

Eddie, a Sas - Kritika

2016. március 30.
Könnyek, mosoly és hatalmas lendület jellemzi Eddie, a Sas című filmet, ami akár az év legszórakoztatóbb és legnagyobb meglepetést okozó filmje lehet, ha az igényesség legmagasabb fokát vesszük alapul.

Hétköznapi titkaink - Kritika

2016. március 24.
A kevert stílusú alkotás rendezője, Joachim Trier többször bebizonyította már, hogyha lelki utazásra van szükségünk, akkor az ő drámai erejű vitorlására kell jegyet váltanunk. Mentőmellényt a jegy árért nem kapunk, ezért a film végig a „lelki halál” ígéretével kecsegtet. De ez egyáltalán nem negatívum!

Zoolander 2. - Kritika

2016. március 17.
Tizenöt év után „végre” visszatért a kifutó két réme, Derek Zoolander és Hansel, hogy sajátos, trendi stílusukban újra megmentsék a világot. Hasonlóan agyatlan szórakozás, mint az Agyas és agyatlan, annyi különbséggel, hogy az ízlésesebb kivitelezés mellett az amerikai popkultúrális geegek megmentetik az összképet.

Kung Fu Panda 3. - Kritika

2016. március 17.
Mozikba került a Kung Fu Panda harmadik felvonása, ami inkább a többletértéke, semmint a tartalma miatt érdekes. Kevésbé újszerű és kreatív, mint a franchise nyitó epizódja, de még így is korrekt lezárása lehet a nagy ívű eposznak.

Csokoládé - Kritika

2016. március 10.
A Csokoládé-hoz hasonló alkotások miatt érdemes európai filmeket nézni, ugyanis benne van minden, ami miatt imádom ezt a művészeti ágat. Elgondolkodtat, lelkileg megríkat és rádöbbent, hogy hiába múlnak az évek, az emberi mentalitás sohasem változik.

Támadás a Fehér Ház ellen 2. - Kritika

2016. március 10.
Bármennyire is gyengének nézetek ki az előzetesek, és az első rész alapján, a London ostroma korántsem nézhetetlen film. Sőt! Ha nem lett volna kritikán aluli a felvezetés, akkor nagyobb várakozással ültem volna neki, mert korrekt iparos munkára sikeredett.

Egy háború - Kritika

2016. március 03.
Pont az ilyen alkotások miatt kedvelem a skandináv filmkultúrát. Még úgyis, hogy azért nem az Egy háború a legfényesebb gyémántjuk. Az üzenet viszont, amit magában hordoz elgondolkodtató és mindenki számára megszívlelendő.

Zootropolis - Állati nagy balhé - Kritika

2016. március 03.
A Walt Disney most bebizonyította, hogy a többi nagy stúdió animációs részlegéhez hasonlóan képes olyan elgondolkodtató, mélyebb töltetű - felnőtteknek is szóló - történeteket írni és készíteni, amiben nem csendül fel két percenként egy semmiről sem szóló dal valamelyik irritálóan retardált karakter szájából.

Egyiptom istenei - Kritika

2016. február 24.
Aki komoly, minőségi kaland-fantasy-t vár az Egyiptom isteneitől, az csalódni fog, mert bár néhány aspektusában működni tud, a végeredmény nem több egy mérhetetlenül középszerű, ostoba és felületes blockbusternél.