asdf

Jennifer Garner 7 legjobb szerepe

  • Szerző: Simon
Jennifer Garner ma ünnepli 43. születésnapját. A Golden Globe-díjas és Emmy-díjra jelölt amerikai színésznő eddigi hét legjobb szerepét válogattuk össze.

7. Wanda (Hé, haver, hol a kocsim?)

Hé, haver, hol a kocsim?Ashton Kutcher és Seann William Scott oldalán láthattuk Ben Affleck bájos nejét először fontosabb szerepben a vásznon. Igaz, hogy a rendkívül bárgyú, de annál szórakoztatóbb füves film nem engedi meg a komoly színészi játékot, így csak eltúlzott mimikával, bürleszkszerűen lehetett csak játszani benne, a fiatal színésznő mégis felhívta magára a figyelmet és egy évre rá az Alias című sorozattal sztár lett belőle.

6. Anna McDoogles (Lódító hódító)

Lódító hódítóA Ricky Gervais által írt és rendezett vígjáték egy olyan világban játszódik, ahol nem léteznek hazugságok, mindenki bántóan őszinte. Ám amikor főhősünk egy nap rájön, hogy olyan dolgokat is lehet mondani, amiknek nincsen alapja, megváltoztatja az egész világot, hiszen bármit mond, mindenki hisz neki. Számára mégis szerelme megszerzése a legfontosabb, aki nem más, mint Jennifer Garner, aki tündököl ebben a vígjátéki szerepben, mondhatni őszintén vicces. Nincs benne semmi erőltetett, hazugságok nélkül kimond mindent, amire mi csak gondolni merünk, ennek köszönhetően az első randijuk például egészen fergeteges.

5. Sandra nővér (Pearl Harbor - Égi háború)

Pearl Harbor - Égi háborúAz első igazi áttörést Michael Bay sokat vitatott háborús opuszával, a Pearl Harbor - Égi háború című mozival érte el, bár még itt is a háttérbe szorult. Mindezek ellenére meghatározó szerep volt számára, hiszen enélkül az Alias-ra sem kérték volna fel, ráadásul itt találkozott először későbbi férjével Ben Affleck-kel is. A tény, hogy egy ilyen költségvetésű produkció alkotói megbíztak tehetségében, megnyitotta számára Hollywood kapuit.

4. Janet Mayes (A királyság)

A királyságAz Elektra buktája után rövid kihagyással ismét a vásznon akciózott, de ezúttal egy jóval komolyabb hangvételű poltikai thrillerben. A királyság egy valós események ihlette fiktív történet, melynek főszereplői egy csapat FBI ügynök, akiknek a Közel-Keleten kell kinyomozniuk, hogy ki robbantott fel több, ott lakó külföldit. Az Alias pont véget ért, így a rajongók már szomjaztak egy kiadós adrenalinbombára a szinésznő szereplésével és meg is kapták tőle, hiszen ezúttal is egy intelligens, politikai vonatkozású kémtörténettel állunk szemben és mint tudjunk, ennél semmi nem áll közelebb hozzá.

3. Sydney Bristow (Alias)

AliasA gyönyörű amerikai színésznő legismertebb szerepe és legnagyobb sikere egyértelműen J. J. Abrams Alias című sorozatához köthető, ahol egy kettős életet élő fiatal lányt alakít. Sydney a barátai és ismerősei szerint egy sikeres befektetési tanácsadó, valójában azonban titkosügynök. A csavarnak azonban még itt sincs vége, ugyanis a főnökei sem tudnak róla mindent, hiszen valójában a szervezetbe beépülő gonosztevőket is le akarja buktatni. Igazi összetett szerep rengeteg akcióval, ami mára a színésznő védjegyévé vált.

2. Cheryl Ann (Kapj el, ha tudsz)

Kapj el, ha tudsz!Steven Spielberg 2 Oscar-díjra jelölt életrajzi filmjében a karrierje elején járó színésznőnek csak rövid szerep jutott, de annál hálásabb, luxusprostiként próbálja elcsábítani DiCaprio karakterét. Pár percig van csak a vásznon, de figurája nem csak a főszereplőt, de a nézőket is megigézi, miközben a fiatal szélhámos minden módon hasznot húz belőle. 

1. Dr. Eve Saks (Mielőtt meghaltam)

dallas buyers clubSzínészi teljesítmény szempontjából egyértelműen a tavalyi Oscar-díjátadó egyik nagy kedvence, a Mielőtt meghaltam című dráma jelenti karrierje csúcspontját. A Matthew McConaughey és Jared Leto által alakított AIDS-es betegek orvosaként élete legérettebb alakítását nyújtotta és még az arany szoborral díjazott színészek sem ütik ki a nyeregből. A sok komolytalan alkotás után végre megmutatta, hogy miért is van ott a helye a legnagyobbak között és csak remélni tudjuk, hogy mostantól többször kap majd ilyen kaliberű szerepet.

Megosztás facebookon