asdf

Everwood-ból Hollywoodba: Chris Pratt

A legtöbb televíziós sztár időről-időre kicsapong a mozifilmek világába, annak reményében, hogy ott majd megvetheti a lábát. Ezek közül a sorozat-színészek közül csak nagyon keveseknek sikerül tartósan is Hollywood berkein belül maradnia. Az álomgyárban való érvényesülésre most Az Everwood című sorozatban érett színésszé fejlődő Chris Pratt-nek van a legnagyobb esélye.

A jövőbeni projektjeit figyelembe véve, a mai napon 35 esztendőssé „cseperedő” színésznek megvan minden esélye arra, hogy egy napon ünnepelt sztárrá váljon. Egyelőre most annyival is beérné születésnapi ajándék gyanánt, hogy tartósan a producerek és rendezők kedvenc színésze lehessen.

Bright Abbott – Everwood

Sokan közületek bizonyára nézték a kisvárosi dráma sorozatot, az Everwood-ot, ami nem alaptalanul lett kritikailag is az egekbe magasztalva. Igazi karakterek, valóságos családi kapcsolatok szegélyeztek egy olyan szériát, amelyre fájdalmasan hamar csapott le a „Sorozat Kaszás”. Ez a sorozat Chris Pratt-nek is remek tanulóleckének és ugródeszkának bizonyult. Őszintén szólva az első évadban még nem volt túl meggyőző a teljesítménye, nem igazán érzett rá a drámai pillanatokra. De a sorozat előrehaladtával párhuzamosan az amerikai színész teljesítménye is javuló tendenciát kezdett mutatni. Egyre jobban jelenítette meg azokat az érzéseket, amelyeket a sorozat írói papírra vetettek. A végére sikerült elérnie azt, hogy teljes szimbiózisba kerüljön a szerepével, így elmondhatja: a kisvárosból érett színészként távozott az Angyalok városába.

chris_prett_everwood

Scott Hatteberg – Pénzcsináló

Hiába ért véget az Everwood, én mégsem tudtam elengedni a korábbi kedvenceim kezét. Megpróbáltam nyomon követni Gregory Smith karrierjét is, de sajnos hiába játszott főszerepet a sorozatban, mégsem tudott a későbbiekben érvényesülni. Ellenben Chris Pratt-tel, aki a sorozat farvízén egészen Hollywood kapui mögé „úszott”, hogy aztán együtt szerepelhessen Brad Pitt egyik legjobb drámájában, a Pénzcsinálóban.  A zseniális forgatókönyvíró, Aaron Sorkin scriptjén alapuló filmben Chris Pratt egy olyan baseball játékost alakít, akiről már a sérülései miatt a nagy klubok lemondtak. Kivéve Billy Beane-t (Brad Pitt), aki egy teljesen új , matematikai rendszeren alapú elmélet szerint válogatta össze a játékosait, akikkel aztán a döntőig menetelt. Chris Pratt igazán ebben a filmben mutatott meg mindent a színészi eszköztárjából, ami jelenleg a rendelkezésére áll. Elképesztően jól jelenítette meg a reményvesztett, baseball karrierjéről már lemondott játékost.

Brett – Elpuskázva

Az Elpuskázva egy szerethető, kedves kis vígjáték, aminek olyan drámai fűszerezése van, amit eddig csak nagyon ritkán láthattunk a hadarós poénok nagy mesterétől, Vince Vaughn-tól. A története nem is lehetne szélsőségesebb: David (Vince Vaughn) álmaiban sem gondolta volna, hogy a spermabankba leadott mintái olyan népszerűek lesznek, hogy ezáltal több mint 500 gyerek apjává vált, holott még ő maga is olyan éretlen, hogy képtelen lenne legalább egy kölyköt felelősségteljesen felnevelni. A fiai és lányai – akik annyian vannak, hogy több százfős tábort is tudnak szervezni – úgy döntenek, hogy a bírósághoz fordulnak segítéségül. Itt lép a képbe David haverja, Brett (Chris Pratt), aki valószínűleg a város legbénább ügyvédje. Önként vállalja azt, hogy megvédi a barátját. Persze nem a két szép szeméért tette mindezt. Tudta jól, hogy olyan nagy média nyilvánosságra tett szert az 500 gyereket nemző férfi esete, hogy egy ilyen ügy megnyerése könnyedén felfelé ívelő pályára állíthatta volna a karrierjét. Chris Pratt egyáltalán nem lógott ki a sorból. Üde színfolt volt, akinek jutott pár vicces egysoros beszólás is. Ismét bebizonyította, hogy vígjátékokban is magabiztosan, komfortosan tud mozogni.

elpuskazva_chrispratt

Andy Dwyer - Városfejlesztési osztály

Chris Pratt az Everwood után nem szakított a tv-sorozatok világával. 2009-ben szerepet vállalt a Parks and Recreation című sorozatban, ami a hazai sugárzásban Városfejlesztési osztály címen fut. A történet alapsztorija az, hogy a városkép-fejlesztési osztályon Chris Pratt és társai megpróbálnak egy csúnyán éktelenkedő gödröt eltüntetni. De ahogyan az lenni szokott a komédia sorozatoknál: nehezebb feladatnak bizonyul a vártnál.

A vígjáték szériát Golden Globe-díjra is jelölték. Chris Pratt láthatóan minden percet élvez a sorozatban. Nagyon jól is állnak neki a könnyed, viccesebb szerepek.

chris_pratt_parks_recreation

Star-Lord - A galaxis őrzői

Bár még nem mutatták be a Marvel legújabb képregény-adaptációját, A galaxis őrzőit, de már most egészen bátran ki merem jeleníteni, hogy Peter Quill azaz Star-Lord karakterének megformálása Chris Pratt karrierjének legjobb szerepei közé fog tartozni. Annak ellenére, hogy nagy felelősség van a vállán - csapatvezetőként többek között neki kell sikerre vezetnie ezt a nagy költségvetésű blockbustert - természetes lazasággal lubickol a szerepében. Mindenfajta görcsösség nélkül puffogtatja a poénokat és a harci jelenetekben is úgy mozog, mintha évek óta ezt csinálná.

Figyeljétek meg, hogy James Gunn filmjének bemutatása után a mosómedve mellett Star-Lord lesz a legnagyobb kedvenc. Ha pedig tényleg sikere tudja vezetni a filmet, akkor Chris Pratt és Star-Lord jó ideig együtt fogják őrizni a Galaxist.

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon