asdf

Újabb remake-áldozat: Scooby Doo is visszatér

Scooby Doo még a mai napig is a világ egyik legmeghatározóbb rajzfilmsorozata, holott már 1969-ben elkezdte sugározni az első szériát a CBS országos amerikai tv-csatorna. Azóta a Rejtély Rt. több feldolgozást is megélt, sőt a Warner Brothers égisze alatt két vegyesen értékelhető élőszereplős adaptáció is készült a népszerű rajzfilmből Freddie Prinze Jr.–ral a főszerepben.

Raja Gosnell (Hupikék törpikék 1-2.) első Scooby Doo filmjét 2002-ben mutatta be a Warner Brothers, ami a gyenge kritikai visszhang ellenére is – Rotten Tomatoes-on 30%-os indexen áll a film - elképesztő sikereket ért el: világszinten kitermelt 275 millió dollárt. A titka talán az lehetett, hogy jó szándékúan volt buta, ezért nem akart több lenni egy agykikapcsolós, rejtélyes kalandnál. Helyenként még az eredeti rajzfilmsorozat szellemét is sikerült itt-ott megjelenítenie. Akkor a csapat négy – élő – tagját Freddie Prinze Jr. (Fred), Sarah Michelle Gellar (Diána), Linda Cardellini (Vilma) és Matthew Lillard (Bozont) alakította.

scoobydoomovie_1

Ilyen bevételi adatok mellett nem is volt csoda, hogy a stúdió azonnal berendelte a folytatást. A két évvel később érkező Scooby Doo – Szörnyek póráz nélkül c. film munkálatait újfent Raja Gosnell dirigálta le és az első részben megismert négyfős színészi brigád is visszatért a folytatásra.

Az eredmény kritikai szempontból még rosszabb lett: Rotten Tomatoes-on csak 21%-ot tudott elérni a film, ami még az első felvonást is alulmúlta. De ami igazán fontos volt a stúdiónak azok a bevételi adatok. Legnagyobb sajnálatukra ezen a téren is jócskán elmaradtak a vártnál: az új kaland világszinten „csak” 181 millió dolláros bevételt tudott elérni, Amerikában ráadásul még meg is bukott. Pedig a forgatókönyvíró védelmére szóljon, hogy megpróbált egy csomó olyan „szörnyet” belecsempészni a filmbe, akikkel már a mesében is találkozhattunk. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy mindkét Scooby Doo filmet az a James Gunn írta, aki most A galaxis őrzői képregényfilmmel próbál meg sikereket elérni.

Ilyen számok mellett egyáltalán nem volt csoda, hogy a tervezgetett harmadik részt azonnal a kukába dobták, a csapatot pedig feloszlatták.

Egészen eddig a pillanatig, ugyanis nem rég jött a friss hír: Scooby Doo és barátai újra visszatérnek a szélesvászonra. A forgatókönyvet ezúttal Randall Green körmölheti. A rendező és a színészek kilétét egyelőre még homály fedi.

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon