asdf

Újabb hírek Tarantino förtelmes nyolcasáról

  • Szerző: Medve Pál
A 2012-es Django elszabadul óta Tarantino remekül érzi magát a western zsánerében, a mester következő - nyolcadik - filmjében újfent az amerikai vadnyugat előtt tiszteleg.

A The Hateful Eight vadnyugati kalandja 2015-ben érkezik mozikba. Rengeteg kérdőjelet kaptunk az elmúlt években, ugyanis balszerencsék tömkelege érte a tervező asztalon lévő projektet. A már kész forgatókönyv kiszivárgott az internetre, amin a tékás mester rendkívül megsértődött és jegelte a filmjét. A már kész szkriptet átdolgozva mégis megvalósul az újabb vadnyugati kaland, és most erről kaptunk pár érdekes információt.

 tarantinos-new-western-to-be-called-the-hateful-eight

A történet az Amerikai Polgárháború után játszódik Wyomingban, az államok Nagy Sziklás hegységének lábainál. A prérin ismét megelevenednek QT groteszk karakterei, a színész gárdát erősíti Kurt Russel, Samuel L. Jackson és Bruce Dern. A 8 hőst felvonultató western mozi - a Djangohoz hasonlóan - ismét a zsáneren belüli stíluskeveréket használja majd ki, ez Tarantino igazi sepcialitása. A Djangoban is a spagetti western elemeket keverte a kultikus blaxpliotation (fekete akcióhős(ök)) eszközökkel, ami innovációi ellenére hagyományőrző maradt. Az államokban egy rövid teaser előzetest is kaphattak a nézők a Sin City: Ölni tudnál érte premier előtti vetítésén, ami még nem tartalmaz élő felvételeket, mivel a forgatás még nem kezdődött el. További érdekesség, hogy Tarantino a 70 mm-es kópiákra forgatja az egész filmet, CinemaScope technológiával, ami az igazi western rajongóknak lehet nagy piros pont. 

Megosztás facebookon