asdf

Kettő az egyben akcióthriller Dwayne Johnson új filmje

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Egyre több dolog derül ki Dwayne Johnson Felhőkarcoló című akcióthrilleréről. A dörzsöltebb moziba járók már eddig is sejtették, hogy a cselekmény középpontjában egy felhőkarcoló áll, és igazuk volt.
Dwayne Johnson olyan specialistát játszik, aki nemcsak háborús veterán és az FBI egykori túszmentője, de a felhőkarcolók legtapasztaltabb biztonsági szakértője is. A filmben a világ legmagasabb épületét, a Gyöngy fantázianevű kínai felhőkarcolót bízzák rá, amely kigyullad, s a balesetet hősünk nyakába varrják. Ez még hagyján, de Johnson karakterének családja is a lángoló épületben reked, így egyszerre kell megmentenie szeretteit és kibogoznia a rejtélyes bűnesetet.
Skyscraper 01
Skyscraper 02
Együtt vannak tehát a katasztrófafilm és az akcióthriller elemei, mindezt Johnson így pozícionálja Instagram-bejegyzésében: „nem franchise, nem könyvadaptáció vagy létező márka megjelenítése, csak egy őrült kis ötlet, amiből szerintünk lélegzetelállító mozi született”.
Skyscraper 03
A rendező és forgatókönyvíró az a Rawson Marshall Thurner, aki legutóbb a Központi hírszerzés című akcióvígjátékot készítette Johnsonnal, és 217 millió dollárt sikerült vele kaszálni. Szikla mellett feltűnik a filmben Pablo Schreiber (Esküdt ellenségek, Gengszterzsaruk) és Neve Campbell (Sikoly, Vad vágyak) is.
Skyscraper 04
Felhőkarcoló/Skyscraper – Hazai bemutató: 2018. július 12.
Megosztás facebookon