asdf

John Krasinski csak két kritikustól retteg, ha új filmjéről van szó

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
A Képzeletbeli barátok John Krasinski író-rendező-producer-színész régóta dédelgetett álomprojektje. Az élőszínészes-animációs film igazi családi mozi, ami nem meglepő, hiszen Krasinski már évekkel ezelőtt kbebizpnyította, hogy érdemes szőröstül-bőröstül rábízni egy produkciót.

Érdekli a kritikusok véleménye, mert mindig szeret különféle szempontokkal találkozni, de John Krasinski soha nem veszi a szívére, ki mit gondol a filmjeiről. Most azonban más a helyzet: nem mindegy, hogy az új produkcióról, a Képzeletbeli barátok-ról mit gondol két kritikusa. Krasinski 7 és 9 éves lányairól, Violetről és Hazelről van szó.

A színész-rendező-forgatókönyvíró-producer (A hivatal, Hang nélkül-franchise) ugyanis a gyerekeinek készített a Képzeletbeli barátokat, amely arról szól, hogy a gyerekek idővel kinövik és elfelejtik azokat a lényeket, amelyek képzeletüket benépesítették, de később van rá esély, hogy újra találkozzanak velük. Ez történik a film hősnőjével, Beával (Cailey Fleming), akinek életében hirtelen újra megjelennek gyerekkori kedvencei, ezért nekilát, hogy összehozza őket régi gazdikkal, amiben a szomszéd, Cal (Ryan Reynolds) van segítségére.

Krasinski hatalmas sikert könyvelhet el azzal, hogy egy nagy stúdió – a Paramount – teljes mellszélességgel beállt a projekt mögé, hiszen eredeti ötletről van szó. Vagyis a Képzeletbeli barátok nem olyan jól bejáratott brand – egyelőre –, amely feltétlen támogatást érdemel, mert a márka önmagában garantálná a közönségsikert. Igaz, maga Krasinski már jó nevű márkának számít Hollywoodban, mert amihez nyúl, arannyá válik a keze között, ráadásul olyan színészcsapatot sikerült toboroznia a film számára, amely a nézőket sem hagyja hidegen. A Képzeletbeli barátok eredeti nyelvű változatában Krasinski valódi barátai kölcsönzik hangjukat a fantázialényeknek, George Clooney-val és Matt Damonnel az élen, de köztük van Steve Carrell is, aki a rendezővel együtt játszott A hivatal-ban, és persze szerepel hangjával gyermekei anyja, Emily Blunt is, sőt még Reynolds nejét, Blake Livelyt is sikerült megnyerni.

john-krasinski-képzeletbeli-barátok-2024
Fotó: Steve Carell, John Krasinski, Cailey Fleming és Ryan Reynolds a Képzeletbeli barátok new york-i premierjén (Getty Images)

Krasinki egy beszélgetés műsorban elmondta, a kasztingolás során soha annyi „yes”-t nem kapott, mint most, mert mindenkinek nagy kedve volt ahhoz, hogy játsszon a Képzeletbeli barátok-ban.

De mi a helyzet a film szereplőinek képzeletbeli barátaival? A főszereplő, a most 17 éves Cailey Fleming hétévesen kezdett kamerák előtt szerepelni, és mint az Entertainment Weeklynek elmondta, különböző karaktereket alakítva folyton egyik fantáziavilágból lépett át a másikba, ezért nem volt ideje meg energiája saját lényeket alkotni magának. Reynolds azt állítja, neki nem volt képzeletbeli barátja – bár anyukája szerint igen –, viszont a színész öccse, Jeff mellett mindig ott állt a Pokey nevű lény. „Mindannyian tiszteletben tartottuk Pokey-t, mert zsenge korom ellenére tisztában voltam azzal, hogy az öcsém megküzdési stratégiájának a része” – magyarázta Reynolds.

Képzeletbeli barátok / IF – Hazai bemutató: 2024. május 16.

Megosztás facebookon