asdf

A rendező szerint durva és vicces lesz a Deadpool & Rozsomák

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: ScreenRant
Shawn Levy tisztázta, hogy a 2024-es egyetlen MCU-film miért nem egy közvetlen Deadpool-folytatás, magyarázatot adva a címre.

Shawn Levy elmondta, hogy a Deadpool & Rozsomák miért nem egyszerűen Deadpool 3. és, hogy a Marvel miért változtatott a Fox eredeti Deadpool-filmjei után a címen. Eddig a 2024-es év viszonylag visszafogottan alakult a Marvel számára, talán a Deadpool & Rozsomák esélyt jelenthet arra, hogy egy ütős mozit kapjanak a rajongók, és elérje a legendás egymilliárd dolláros bevételi mérföldkövet.

Deadpool-vs-Wolverine

Ennek ellenére Shawn Levy rendezőnek más prioritásokra kellett koncentrálnia, többek között arra, hogy Hugh Jackman és Ryan Reynoldserejéhez méltó filmet készítsen. A filmrendező már többször dolgozott együtt Ryan Reynolds-szal és Hugh Jackman-nel is, de az, hogy Deadpoolként és Rozsomákként újra jelmezben láthatta pajtásait, másfajta élmény volt, amiről ő maga mesélt az Entertainment Weeklynek, mielőtt átvette az Év rendezője díjat a CinemaConon.

„Ez úgy fog hangzani, mint egy forgatókönyves válasz, de az egyenes igazság az, hogy amikor először léptek ki a jelmezeikben - ez egy kamerapróba volt, mielőtt forgattunk -, mindannyian lefagytunk. Libabőrös lettem. Ők a haverjaim; már több mint egy évtizede azok, de azok a srácok azokban a ruhákban, mint ezek a karakterek, valami nagyobb dologgá válnak, mint a valódi emberek. Ikonokká válnak, és őrületes dolog, hogy ezeknek a ruháknak ekkora erejük van.”

Shawn Levy_RyanReynolds

A CinemaConon a Screen Rantnek adott exkluzív interjújában a rendező elárulta, hogy bár a Deadpool & Rozsomák nyilvánvalóan egy Deadpool-film, de nem helyes, ha csak úgy tekintünk rá, mint a Deadpool 3-ra.

„Egy beszélgetéssel kezdődött Ryan és köztem kezdetben a Free Guy alatt, aztán Az Adam-Projekt közben. Sokáig írtuk együtt a forgatókönyvet, és rengeteget nevettünk. Ami a Deadpool & Rozsomák történetének megalkotását illeti, minden nap kiváltságosnak éreztem magam, mert két hatalmas filmsztárról beszélünk a legikonikusabb szerepeikben. Ez egyúttal lehetőséget is adott nekem. Ez a harmadik Deadpool-film, de nem a Deadpool 3., hanem nagyon is Deadpool és Rozsomák. És nem próbál semmit sem másolni az első két filmből. Azok fantasztikusak voltak, de ez egy két karakteres kaland. Ahogyan A Hangya folytatása A Hangya és a Darázs címet kapta, hogy tükrözze a közös filmet dupla főszereplővel, Hugh Jackman és Ryan Reynolds itt egyértelműen megérdemli, hogy megosszák a címet.

Amikor Hugh Jackman és Ryan Reynolds összeállt, hogy meglepő módon bejelentse a Deadpool és Rozsomák közös filmjét, nagyon is úgy állították be, mint egy haveros road movie-t. Kezdetben sokan azt gondolták, hogy ez csak egy marketingfogás volt, de szerencsére hamar kiderült Rozsomáknak is kulcsszerepe van a történetben.

Deadpool-vs-Wolverine-ryan-hugh

„Nos, elmondom, hogy a film megalkotásakor a vezérgondolat a rajongók öröme volt. És igen, ez nagyon durva lesz. Igen, vicces lesz. Ez adott. De azt akartuk, hogy a közönség jól érezze magát a moziban, és ez volt a fő célunk. Volt néhány korai vetítésünk, amelyek rendkívül, rendkívül ígéretesek voltak. Nem mondanám, hogy voltak nagy meglepetések, de érezzük, hol kezd a tempó feszesebbé válni, érezzük, hol engedhetjük meg magunknak, hogy lassítsunk, és mélyebb, tartósabb karakteres pillanatokat éljünk át – mondta a rendező a CinemaCon-on.

Az egyetlen dolog, amiről Levy nem igazán tud beszélni, az a sok név, akikről pletykál az internet népe, hogy feltűnnek a Deadpool & Rozsomák filmben, Jennifer Garner Elektra szerepétől kezdve a korábbi X-Men filmek szereplőin át Taylor Swiftig. A rendező azt nyilatkozta: „bármennyire is szeretjük egymást, a halálfélelem olyan intenzív bennem Ryannel kapcsolatban, és hogy mennyire elszántan szeretné elkerülni, hogy beszéljünk ezekről a burjánzó pletykákról.”

„Nem olvastam még Tom Cruise-ról szóló pletykákat. És ki tudja? Talán csak az internet alszik....” – viccelődött a rendező.

Reméljük, hogy a csillagok együtt állnak, és a Deadpool & Rozsomák minden várakozásunkat felülmúlja majd. Sokat kellett várni a közös filmjükre, de már nem sok van hátra, nyáron minden kiderül.

Deadpool & Rozsomák / Deadpool @Wolverine - Hazai bemutató: 2024. július 25.

Megosztás facebookon