asdf

10 érdekesség a Deadpool & Rozsomák új előzeteséről

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: ScreenRant
A Marvel Stúdió közzétette a Deadpool & Rozsomák második előzetesét, amely tele van izgalmas easter egg-el és Marvel-utalásokkal.

Végre a Ryan Reynolds által alakított Wade Wilson as. Deadpool csatlakozik Hugh Jackman Logan-jéhez as. Rozsomákhoz egy teljesen új kalandban. A kegyetlenül ütős páros cseppet sem szelídült és bizony összefog, hogy megmentsék Deadpool világát egy olyan küldetésben, amely magát a multiverzumot is átíveli. Az új és hosszabb előzetesben poénokból, akcióból egyáltalán nincs hiány. Odab@sznak rendesen!

A Deadpool & Rozsomák új előzetesében Wade Wilson egy új Rozsomák-variánst próbál beszervezni, aki az Idővariációs Hatóság ügynöke, Mr. Paradox szerint "cserbenhagyta a saját világát". Láthatóan nem szívlelik Rozsomákot és ő maga sincs kibékülve önmagával. A kezdeti ellenségeskedés után úgy tűnik, hogy Rozsomák és Deadpool végül egyesítik erejüket, hogy megmentsék a Deadpool világát.

Íme a 10 legjobb Marvel utalás az új trailerből: 

20th Century logó

Már az első Deadpool & Rozsomák előzetesben és a forgatási fotókon is látható volt a rommá zúzott 20th Century Fox logójának maradványai. Most új szögből mutatja be a romokat.

Deadpool-Rozsomak-trl02

Kifigurázásból jeles. Utalva arra, hogy a Disney 2019-ben felvásárolta a 20th Century-t, a logó romjai az X-Men-franchise végét jelképezi, amikor még a Fox-hoz tartozott, hiszen 2019-ben készült el az utolsó X-Men film a Fox égisze alatt (X-Men: Sötét Főnix) és bizony az sem remekelt. Most, hogy az X-Men a Disney-hez tartozik, és a jogok visszakerültek a Marvel Studióhoz, egy új korszak van készülőben, ami nagyon is elképzelhető, hogy Deadpoolt is integrálják az MCU-ba. Mindenesetre az már biztos, hogy Wade és Logan a közelgő filmben kapcsolatba kerülnek az MCU főbb elemeivel. 

Liefeld’s Just Feet

Lassított felvételen látjuk, ahogy Logan és Wade egy jelenleg ismeretlen fenyegetéssel szembenézve sétálnak az utcán, és egy Liefeld's Just Feet nevű bolt előtt mennek el.

deadpool-wolverine-2024

Ez egy vicces utalás a Deadpool alkotójára, Rob Liefeldre, aki közismerten nagyon furcsa lábakat rajzolt az évek során a képregényekben. A gyakran nagyon furcsa arányú "Liefeld-lábak" a művészetének egyik ismertetője lett. Minden bizonnyal az egyik legnagyobb tisztelgés Deadpool alkotója előtt. Liefeld Just Feet-jén túl nagyon érdekes lesz látni, hogy milyen egyéb utalások lesznek a képregényekre és Deadpool lenyűgöző történetére. Az első két Deadpool-filmből ítélve valószínűleg lesz még több is, amit a sasszemű nézők észrevehetnek majd, amikor a film júliusban teljes egészében megjelenik. 

Képregényhű Wolverine jelmez

Logan teljes jelmeze a Deadpool & Rozsomák új előzetesében jelent meg először és nagyon úgy fest, hogy a ruhája ujjai végül letépésre kerülnek, esetleg a levágott, majd visszanövő karjai miatt (bár ez csak spekuláció).

deadpool-wolverine-comic (1)

Mindenesetre az ujjatlan megjelenés még inkább képregényhűvé teszi Rozsomák élőszereplős jelmezét. Bár a trailerekben nem szerepel, várhatóan Hugh Jackman Rozsomák-ja is fel fogja venni a klasszikus maszkot az új filmben.

Cassandra Nova - A legújabb gonosztevő

A korona című sorozatból ismert Emma Corrin által alakított Cassandra Nova úgy tűnik, hogy a Void néven ismert Pusztaság uralkodója és minden bizonnyal ez a helyszín nagy  szerepet fog játszani a film cselekményében.  Deadpoolt és Rozsomákot butus fiúknak nevezve, az új trailerben Rozsomák ellen is beveti erős telekinetikus képességeit. A képregényekben Cassandra Nova egy mummudrai, egy élősködő létforma, aki Charles Xavier professzor ideológiájának sötét árnyéka, és lemásolta Xavier DNS-ét ezzel testet teremtve magának, így ikertestvérekké váltak. A mutánsok mészárlásról vált hírhedté (ezt az eseményt nemrég az X-Men '97 című animációs sorozat is feldolgozta). Az előzetesben képregényhű ruhát visel, nagyon érdekes lesz megtudni, mire képes az élőszereplős Cassandra. 

Loki Aliothja

Alioth, a Loki sorozatból megismert tér és idő felett álló szörnyeteg, a Void (Pusztaság/Üresség) őre, aki az előzetesben egyenesen Rozsomák és Deadpool felé tart Cassandra főhadiszállásán. Alioth lesz az egyik fő akadály, amit a mutáns duónak le kell győznie.

alioth-deadpool-wolverine

Cassandra képes Alioth erejét irányítani, és kedvére idézi meg a temporális szörnyeteget, ami egy lehetséges magyarázat a Voidban való nyilvánvaló uralmára. Mindenesetre nagyon izgalmasnak ígérkezik, hogy Alioth milyen szerepet fog betölteni a teljes filmben. A Loki-ban egyértelműen kiderült, hogy előle nincs menekvés.

Hangya óriás feje és az X-Men-ek

Hihetetlenül komor easter egg-ként szolgál Scott Lang óriás "koponyája" és maradványai. Ez a leleplezés megerősíti, hogy a TVA a hatalmas Marvel multiverzumban kinyírta Hangya egy változatát vagy csupán csak a Kvantumánia hagyatéka, ami leszerepelt rendesen. A másik dolog, amit bizonyít, hogy Cassandra Nova valóban gonosz, hiszen egy Bosszúálló koponyájából irányítja a szálakat. Gyakorlatilag a Cassandra táborának meglátogatása lehet Deadpool első találkozása egy MCU-hőssel (bár egy nagyon is halottal).

xmen_cameo

Mindenesetre mindenképpen sötét sors ennek a Hangya-változatnak. Emellett jól látszik, hogy ismerős mutáns arcok is előkerülnek és lesz jó pár X-Men cameo. 

A Vörös Koponya autója és Vasember

A Mad Max-stílusú autós és motoros konvojban a Pusztaságban a Vörös Koponya autója is feltűnik az előzetesben. A nem túl barátságos karakter a 2011-es Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban mutatkozott be a nagy vásznon és ott láthattuk az autóját is, amit itt megváltozattak.

wolverine-deadpool-iron-man-easter-egg-trl

A klasszikus X-Men-trilógia gonosztevője, Pyro (Aaron Stanford) még az első előzetesben tűnt fel és talán ő nyúlta le Vörös Koponya autóját. Ez biztosan megmagyarázná az új fényezést a lángokkal. A szokásos HYDRA motorháztető-dísz helyett a kocsin egy olyan motorháztető-dísz van, amely Tony Stark Vasember maszkját formázza, ami az MCU gyökereihez, a Vasemberhez vezet vissza. Vajon ez azt jelenti, hogy Tony Stark egy alternatív változata a HYDRA-val dolgozik? Vajon az autó egy Vasember-variánsé vagy magáé Vasemberé? 

Dogpool - A négylábú variáns

Bár Ryan Reynolds már a trailerek előtt is utalt rá, hogy Dogpool is megjelenik a filmben, most hivatalosan is bemutatkozik a képernyőn, amint Wade arcát nyalogatja, miközben Logan undorodva nézi. Bár hagyományos értelemben semmiképp sem aranyos, Dogpoolnak mindenképp megvan a maga bája a kis piros-fekete ruciban. 

Deadpool-Rozsomak-trl05

A Mascara X nevű cég embertelen állatkísérleteinek áldozata Dogpool, aki rendelkezik azzal az erővel, hogy meggyógyítsa magát. Dogpoolt később a Föld 616-os Deadpool-ja toborozta, hogy csatlakozzon a Deadpool Alakulathoz, amelynek más változatai, például Kidpool, Lady Deadpool és Headpool is tagjai. 

Hulk és Thor

Egy pillanatra kiszúrhatjuk egy Hulk ágyára hasonlító tárgyat, amit a Thor: Ragnarökben láthattunk, most pedig az óriás Hangya koponyájában van, ami feltehetően magának Cassandra Novának a tulajdona.

Deadpool-Rozsomak-Thor

Érdemes megjegyezni, hogy a CinemaCon 2024-en bemutattak egy exkluzív és szigorúan biztonsági feltételekhez kötött 9 perces részletet, így csak a rajongói beszámolókból értesült az internet népe, ami szerint a felvételen Deadpool valóban beilleszkedett egy másik Thor-jelenetbe a Thor: A sötét világ-ból. Thor viszont a haldokló Loki helyett, egy haldolkó Deadpool-t tart a karjaiban. A rajongóknak több sem kellett és egyből megalkották a jelenetet. 

Doctor Strange dimenziókapuja - Ideje tényleg beugrani az MCU-ba? 

Mivel Alioth egyenesen feléjük tart, Deadpool és Rozsomák az előzetes végén egy mágikus portálon ugranak át. Pontosabban, ez ugyanaz a dimenziókapu, amelyet Doctor Strange és Wong nyitogatott eddig az MCU-ban. 

Deadpool-Rozsomak-trl00

Bár nem tudni, hogy ki nyitotta meg a portált, de ha jobban megnézzük az előzetest, akkor a háttérben ott van Cassandra Nova, és lehet, hogy ez az ő műve, de az is előfordulhat, hogy olyanvalaki fog felbukkanni, aki tud bánni a mágiával. A kapu remélhetőleg több multiverzum-ugrálást jelenthet a duó számára, miközben megpróbálják megmenteni Wade világát. Mindenesetre úgy tűnik, hogy Deadpool így fog kapcsolatba lépni az MCU-val új legjobb haverja, Rozsomák mellett.

Megosztás facebookon