asdf

Box Office: Az őrzők a nyár legnagyobb királyai

Az elmúlt hetekben bizony a Tini Nindzsa Teknőcök uralták a Box Office listák élét. Csodálkozva és kérdően merült fel bennünk, hogy ez hogy történhetett meg, hiszen ez a Marvel mozi, A galaxis őrzői olyannyira szórakoztató és látványos, hogy ezt nehéz lekörözni. A teknőcök uralmát megtörték végre ezek a jó pofa őrzők.

Star-Lord és csapata végre elfoglalhatta méltó helyét az amerikai sikerlistán. A Marvel Studio olyan szinten megállja helyét, hogy már az egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – stúdió Hollywoodban és az utóbbi időben több sikeres filmet ők hoztak a mozikba. A legnagyobb bevételű alkotások között van például a Bosszúállók, vagy éppen a Vasember 3.

Guardians-of-the-Galaxy-Groot-Rocket

A Vasember szerint is a galaxis legnagyobb királyai: Star-Lord csapata 

Bizony, bizony, a beszélő (sőt! pofátlan) mosómedve és egy majdnem beszélő fa sztorija megnyerő hazánkban is. A számok magukért beszélnek: a Box Office adatok szerint A galaxis őrzői átlépte az 500 millió dolláros határt, ugyanis összesen 500.527.773 $-t hozott eddig a stúdiónak. A film már az első hónapban rekordot döntött, hiszen 94.000.000 dolláros nyitással kaszált. Az abszolút kaszasiker az Egyesült államokban 255.000.000 dollárt (51%), a határon túl pedig 245.000.000 (49%) dollárt hozott ezidáig. Az űrsztori simán össze fog szedni háromszázmillió dollárt csak az USA-ban. Még Robert Downey Jr. is elismerően nyilatkozott a filmről. "A galaxis őrzői több szempontból az egyik legjobb Marvel film. „- mondta Downey. „És ritka, hogy valaki, akinek ekkora egója van, mint nekem, azt mondja, hogy valóban jó.” – tette hozzá.

Sin-City-A-Dame-to-Kill-For-Poster

Amíg a teknőcök jól keresnek, Sin City elbukik

A Tini Nindzsa Teknőcök 41 százalékkal nyitott, vagyis 16.700.000 dollárral. 17 nap alatt a film 145.500.000 dollárt szerzett, amellyel jó úton halad affelé, hogy legalább 175.000.000 dollárt hozzon be végül. A Sin City: Ölni tudnál érte a nyolcadik helyen nyitott mindössze 6.320.000 $-ral. Ez, az első Sin City debütálásához képest 78 százalékkal csökkent. A két film között kilenc év telt el, és azóta néhány fontos dolog megváltozott. A képregényi világ ma már nem akkora újdonság, amelyet már sok más film is alkalmazott. A sors iróniája, hogy ami egykor egy új megközelítés volt, ma már pikk-pakk megvalósul. Az sem elhanyagolható tény, hogy Robert Rodriguez neve az utóbbi években kissé megkopott. Ami a jövőt illeti, a Sin City: Ölni tudnál érte úgy tűnik hamar elbukik. A jóslatok szerint a végösszeg nem lesz 20 millió dollár, sőt még a 15 milliót sem éri el.

hamaradnák

Dráma a dobogó harmadik fokán

Közel 3000 vetítés után a Ha maradnék című film 15,7 millióval a harmadik helyre került. Érdemes megjegyezni, hogy a One Direction This is Us 15,8 misivel nyitott, ami a tavalyi évben körülbelül ilyenkor jelent meg és ugyancsak a fiatal nőket célozta. Ahogy az várható volt a fiatalok adták inkább a közönségét ( 61% 25 év alatti volt) és nő (77%). Az előzetes becslések szernt a nyitó hét után a nézettség hirtelen zuhanni kezd, végül a teljes bevétel 40 milla körül lesz.

Kamu, nem kamu, a poént szeretjük

A Kamuzsaurkat lehúzták a kritikusok, de a mozilátogatók úgy tűnik mégis szeretik, a komédia 39%-kal csökkent 10,8 millióra ezen a héten. A mai napig 45,1 millió dollár bevételt hozott. A középiskolai futball dráma a Game Stands Tall 8,4 millióval a Top 5-be került. A tengeren túlon (Európa) A Lucy vezet a box office ezen a hétvégén 34 millió dollár. Luc Besson thrillerje erős 6,3 milla dollárral nyitott Tajvanon, ahola film jelentős részét forgatták. Ugyancsak erős nyitás volt Angliában (5,2M) és Spanyolországban (3,5M). Eddig a Lucy a tengerentúlon (Európa) 103 millió dollárt hozott, és még most kezdik vetíteni Braziliában, Japánban és Mexikóban.

Transformers-age-of-extinction

Optimuszék emlékezetesek maradnak

A Transformers folytatását még befogadta a néző közönség, de úgy fest, az emberek inkább valami újra vágynak. Az már biztos, hogy a második helyen Michael Bay filmje áll, a Transformers: A kihalás kora. A jegyeladások tekintetében ők lesznek a nyár egyik legnagyobb bevétellel büszkélkedő produkció, ugyanis 243.000.000 dollárt zsebeltek be.

A box office adatok azonban abszolút jó híreket jelentenek a képregény filmrajongók számára. A Galaxis őrzői óriási sikere ugyanis olyan különleges filmek előtt nyitja meg a kapukat, amelyekre korábban nem volt ekkora érdeklődés. Persze nehéz lesz felvenni a versenyt a többi minőségi kategóriával, de A galaxis őrzői sikerei magasra tette a mércét a filmes szakmában.

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. A galaxis őrzői

2. Tini Nindzsa Teknőcök

3. Ha maradnék

4. Kamuzsaruk

5. When the Game Stands Tall

6. The Expendables - A feláldozhatók 3.

7. Az emlékek őre

8. Sin City: Ölni tudnál érte

9. Az élet ízei

10. A vihar magja

Megosztás facebookon