asdf

Box Office: Amerika Kapitányék a bevételi listát is két részre osztották

Ha rátekintünk a listára, akkor láthatjuk, hogy jelenleg két csoportba verbuválódtak a filmek: van az Amerika Kapitány: Polgárháború, és vannak a többiek, akik madártávlatból figyelik a Marvel status quo-bontó történetének menetelését.

A Marvel továbbra sem tud hibázni: hatalmas siker az Amerika Kapitány 3.

A számok arról árulkodnak, hogy a nézőknek még mindig szükségük van a „hétköznapi” hősökre. Szinte hihetetlen, de immár tizenkettedik alkalommal láthattuk, ahogy a népszerű karakterek ellepik a vásznat, méghozzá töretlen sikerrel. Ha univerzumépítésről van szó, akkor elmondható, hogy a Marvel-nél ezt jelenleg senki sem csinálja jobban. Minőség szempontjából hiába csökken a színvonal évről-évre, az elvitathatatlan, hogy a háttérben igazán alapos és összetett tervezőmunka folyik, máskülönben ezek a filmek nem tudnának ilyen szépen összeállni. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Marvel megalkotta a világ legdrágább puzzle-ját, aminek minden darabkája több száz millió - olykor milliárd - dollárt hozz a konyhára. Nincs ez másképp az Amerika Kapitány: Polgárháborúval sem, aminek az eredménye némiképp csalóka, ugyanis ha nem sorakoztatná fel szinte a teljes Bosszúállók-brigádot, akkor lehet, hogy lassabb tempóban termelné a zöld hasúakat.

captain-america-civil-war-2016 (33)Vasember, Robert Downey Jr. és az elképesztő sebességgel száguldó hype-vonat megtette a kötelességét: a pajzsos szuperhős harmadik önálló(bb) kalandja  179 millió dollárral tudott nyitni. Egy kis összehasonlítás: a konkurens képregény-birodalom brand- és univerzumépítő filmje, a Batman v Superman sem tudott ennyivel nyitni, így az amúgy is vergődő Warner-DC duó a csalódást keltő bevétel után újabb pofont kapott konkurenstől. Az összkép még ennél is impozánsabb: a nemzetközi forgalmazás 512milliódollárral „támogatta” a szuperhősök Polgárháborúját. Első hét után - bár a tengerentúlon előbb kezdték vetíteni - 705 millió dollár áll Amerika kapitány „oldalán”. Ha sikerül minimális nézővesztéssel abszolválniuk a második hétvégéjüket - a kritikusok és nézők is egyöntetűen dicsérik, így minden esélyük megvan rá -, akkor nagyon gyorsan a milliárdosok klubjában találhatják magukat. Már most a 2016-os naptári esztendő ötödik legjövedelmezőbb blockbuster-re, és még csak most kezdődött a menetelése!

captain-america-civil-war-2016 (17)

Szinte nem is lehetett mérni a konkurensek eredményét

A Marvel harmadik fázisának második filmje olyan árnyékot vetett a konkurensekre, amiből képtelenség volt kilépni. Ha ez egy Forma 1-es közvetítés lenne, akkor úgy fogalmaznánk, hogy a Disney kettősgyőzelmet aratott, ugyanis a második helyre a stúdió égisze alatt elkészült látványos családi kalandfilm, A dzsungel könyve ért oda.

the-jungle-book-2Igaz, a bevétele meg sem közelítette Amerika Kapitány kompániáját. Ezúttal 24 millió dollár értékben váltottak jegyet, ami közel négyhetes”futamidő” után eléggé megsüvegelendő teljesítmény. A dzsungelvilágban pallérozódó Maugli eddig csak Amerikában 289 millió dollárt szedett össze, míg a globális bevétele immár csak egy párducugrásra van a 800-as álomhatártól.

Top 10-es bevételi lista

1. Captain America: Civil War - 179 millió

2. The Jungle Book – 24 millió        

3. Mother's Day – 11 millió

4. The Huntsman: Winter's War – 3 millió              

5. Keanu – 3 millió

6. Zootopia – 3 millió

7. Barbershop: The Next Cut – 2 millió     

8. The Boss - 1 millió

9. Ratchet & Clank – 1 millió            

10. Batman v Superman: Dawn of Justice – 1 millió

Megosztás facebookon