asdf

Box Office: A teknőcök megállították az Apokalipszist

Immáron ki lehet jelenteni, hogy a hatékony és pénz orientált univerzumépítés egyedül csak a Marvel-Disney párosnak sikerült, ugyanis amellett, hogy a DC az elvárások alatt teljesített a Batman v Superman-nel, a FOX elhasalni látszik a mutánsokkal. Olybá fest, hogy megcsappant a lelkesedés Charles Xavier ifjú titánjai iránt. Lehet, hogy véget ér a nagy képregény-láz?

Négyezer vásznon tértek vissza a pizza imádó teknősök!

Elképesztő, hogy egy olyan, finoman szólva is üres és lélektelen látványfilm, mint a Tini Nindzsa Teknőcök, képes továbbra is korrekten helytállni. Amíg a franchise nyitó alkotása a hódítóhadjáratán összesen félmilliárd dollárt szedett össze, addig a második rész (Tini Nindzsa Teknőcök - Elő az árnyékból) ugyan az elődjéhez képest kevesebb pénzzel nyitott - 35 millió dollár -, viszont képes volt arra, hogy legyőzze a FOX nagyágyúját, a dicső és sikeres múlttal rendelkező - sokkal nívósabb - X-Men sorozatot.

tini-ninja-turtles-2_A kritikusok, akár csak az első felvonás esetén, egyöntetűen gyűlölik – 37%-os kritikai indexen áll jelenleg – a filmet, a nézők viszont meglepően pozitívan nyilatkoztak a filmről, legalábbis a mértékadó Rotten Tomatoes elemzéséből ez derült ki. Valószínűleg nem fogja elérni az első rész eredményét, és ahhoz is csoda kell, hogy legalább a készítési költségeket visszatermeljék. Ha sikerül a következő hetet is győztesként, no meg minimális nézővesztés mellett abszolválniuk, akkor lehet esélyük a szép eredményre. A nemzetközi forgalmazás is döcögősen, álmosan indult, ugyanis eddig mindösszesen 34 millió dollár folyt be a teknősök számlájára, igaz, egyelőre még nem sok országban került bemutatásra. Hazánkban június végén látható a mozikban.

Bajban van a FOX: a Fantasztikus négyes után az X-Menek sem brillíroztak

Küklopsz lézerszemei ezúttal nem rombolták le a Box Office-listát. Az előzetes elvárásaik alapján az Apokalipszisnek nagyot kellett volna robbantani, hiszen az Az eljövendő múlt napjaival Bryan Singer alaposan megadta az újgenerációs mutánsok arculatát. Sokkal mélyebb és sötétebb tónust kapott a storyline, mint korábban bármikor, ráadásul a kiadott marketing anyagok és a grandiózus fináléba torkolló trilógia záróakkordja arra volt hivatott, hogy az eddigi legjobb X-Men filmet kapjuk. A kritikusok és a nézők visszhangja alapján Bryan Singer-nek nem sikerült átugrania a saját maga által felállított lécet, ami a bevételi eredményekben is alaposan meglátszik. A premier eredmény sem volt túl meggyőző: az Apokalipszis 65 millióval nyitott szemben Az eljövendő múlt napjai közel 100 milliós startjával.

XMen_jelenetfoto (12)A második hétvégéjüket még rosszabb eredménnyel abszolválták: amellett, hogy kikaptak harcművészetben jártás teknőcöktől, elveszítették a törzsnézőik 66%-át – elképesztő zuhanás! Ezúttal csak 22 millió dolláros eredményre voltak képesek. Az X-Men: Apokalipszis globális bevétele jelenleg 402 millió dollárnál tart, ami azért valamelyest korrigálja a gyengélkedő hazai teljesítmény. Minden bizonnyal az új mutáns mozi Amerikában visszahozza a magas produkciós költségeit, viszont az előző etap 750 milliós összbevétele már nehezebb feladatnak ígérkezik.

A Disney-nek sem jön össze minden: hatalmasat bukott Alice második része

Már-már kezdtük azt gondolni, hogy a Disney idén legyőzhetetlen, ugyanis eddig, amihez csak hozzáértek - Amerika Kapitány: Polgárháború, Zootropolis -, mondhatni színarannyá vált. A papírforma szerint a Tim Burton által életre kellett Alice Csodaországának második része is valóságosan dollárbányának tűnt. Talán az egyedi vizualitással megáldott rendező kiválása ijesztette meg a nézőket, ugyanis amíg az első rész kicsivel több, mint egy milliárd dollárt termelt a stúdiónak, addig az Alice Tükörországban alcímre keresztelt folytatás mindösszesen csak 26 millió dollárral tudott startolni a kasszáknál, ami borzasztóan gyenge teljesítmény.

alice-tükörországban (2)A 170 millió dollár értékben forgatott alkotás a második hétvégéjén már csak 10 millió dolláros eredményre volt képes. Jelenleg Amerikában 50 milliónál jár James Bobin filmje. Most már magabiztosan kijelenthető, hogy a Disney alaposan befürdött az Alice Tükörországban-nal, amin a nemzetközi forgalmazás sem fog segíteni, hiszen eddig 175 millió dolláros összbevételt sikerült produkálniuk. Ettől függetlenül a stúdió így is remek 2016-os naptári évet zárhat majd, hiszen bemutatásra vár a káoszos körülmények között tető alá hozott Star Wars Story: Rogue One.

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows - 35 millió dollár

2. X-Men: Apocalypse - 22 millió dollár

3. Me Before You – 18 millió dollár

4. Alice Through the Looking Glass – 10 millió dollár

5. The Angry Birds Movie – 9 millió dollár

6. Captain America: Civil War - 7 millió dollár

7. Neighbors 2: Sorority Rising - 4 millió dollár

8. Popstar: Never Stop Never Stopping -$4 millió dollár

9. The Jungle Book – 4 millió dollár

10. The Nice Guys – 3 millió dollár

Megosztás facebookon