asdf

A csodálatos Pókember spinoff a szuperhősfilmek új korszakát indíthatja el

A Pókember univerzum főgonoszai saját filmet kapnak. Egyelőre két projektet jelentettek be hivatalosan, a többi ezeknek a sikerén múlik.

A csodálatos Pókember stábja úgy érezte, hogy Pókember filmes univerzuma rászorul egy kis bővítésre, így első körben a Baljós Hatos csapata (The Sinister Six) és a szimbióta Venom kap egy-egy saját filmet. A gonosztevők csoportjának történetét Drew Goddard (Ház az erdő mélyén) írja és rendezi, míg a hálószövő szuperhős legnagyobb riválisát Alex Kurtzman rendezi majd a Roberto Orci és Ed Solomon közreműködésével írt forgatókönyvből. A projektekről eddig viszonylag keveset lehetett tudni, de Roberto Orci egy interjúban végre elárulta ambícióit: fel akarja rázni a szuperhősfilmek műfaját. 

Venom/ Sinister six

"Azt hiszem, hogy készek arra, (Kurtzman és Solomon) hogy felrázzák a dolgokat. Már mindent láttunk. Könnyen meg lehet mondani, mi lesz a filmek végkimenetele. Előre látni, mi fog jönni, így fel kell ráznunk egy kicsit, hiszen nem mesélhetjük ugyanazt a sztorit újra és újra." - nyilatkozta Orci.

Venom 2

Állítása szerint a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy ezúttal igazán aljas figurák jutnak főszerephez, amire még nem volt példa a műfaj történetében. Az interjúban arra is választ adott, hogyan próbálnak ezzel megbírkózni a Baljós Hatos kapcsán.

"Ezt tárgyaljuk jelenleg, pontosan hogyan lehet ezt megcsinálni, de úgy, hogy közben nem hagyjuk cserben a közönséget azzal, hogy mindannyian gonoszok. Drew Goddard fogja írni a sztoriját, szóval ez az ő problémája. Csak viccelek, mi mindannyian besegítünk a másik munkájába. Szóval hűek akarunk maradni a Baljós Hatoshoz, de manapság egyre népszerűbbek az antihősök. Erre vannak példák többek között a tévében is, a Kemény zsaruk Vic Mackey-je erre az egyik legjobb példa. Több lehetőség is van a történet megtöltésére. A közönség már mindent látott, az összes jófiút, akik sosem csinálnak semmi rosszat. Azonban ennek van egy másik oldala is és ez benne a legnagyobb kihívás.

Sinister six

Ahogy az már A csodálatos Pókember 2. előzeteséből is kiderült, az OsCorp-nak jelentős szerepe van a gonosztevők létrejöttében. Erről is beszélt Orci az interjúban.

"Az Oscorpnak hatalmas szerepe van a főellenségek létrejöttében, ahogy az első részben Peter is így vált Pókemberré. Nem akartuk azt mondani, hogy "ez az űrlény az űrből érkezett", vagy valami ilyesmi, az Oscorp-nál ember-hibrid kísérleteket és ehhez hasonló furcsaságokat csinálnak. Egyébként ez az a hely, ahol Gwen Stacy is dolgozik. Szóval az az ötletünk támadt, hogy megmutatjuk a tudomány jó és rossz oldalát, hogy képes nagyszerű dolgokra, de akár mindent tönkre is tehet. Rendkívüli, hogy sikerült egy helyre rendeznünk mindent, de nem így terveztük, csupán ez sült ki a sztori fejlesztéséből."

Egyelőre egyik projekt várható bemutatójáról nem tudni, A csodálatos Pókember 2. viszont 2014. május elsején érkezik a hazai mozikba. 

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon