asdf

Így készültek A csodálatos Pókember 2 akciójelenetei

A csodálatos Pókember második része rendkívül látványos lett, olyannyira, hogy a speciális effekteket és a digitális hátteret készítő csapatnak a korábbiaknál jóval nagyobb erőfeszítésbe került megalkotnia őket.

Amikor a Sony speciális effektekért felelős csapata megkapta A csodálatos Pókember 2 forgatókönyvét, rájöttek, hogy a nagyobb film nagyobb felelősséggel is jár. A film ugyanis elődjénél jóval nagyobb látványvilágot kívánt, ráadásul míg az első részben főként éjszakai akciójelenetek voltak, most nappal, sokkal nehezebb fényviszonyok között kellett megvalósítaniuk a látványvilágot. New York városának elkészítésénél egy képkocka véglegesítésén több, mint negyven óráig dolgozott a számítógép és egy másodperc alatt 24 ilyen van a filmben. Ebből kiderül, hogy a város volt a legnagyobb kihívás, főleg, mert az egészet digitálisan kellett elkészíteni. A Time Square megépítése például 50 művésznek egy egész évébe került és ebbe nem számolták bele a digitális utómunkákat, csak a díszletet. Ha már láttátok a filmet, akkor biztosan elgondolkodtatok azon, hogyan sikerült a világ egyik legismertebb terét lezárni a forgatáshoz. A válasz ezek alapján az, hogy sehogy, bár egy éjszakára megkaphatták, ekkor forgatták le azokat a részeket, amikor Eelectro besétál a Times Square-re, minden más a studióban készült. 

pókember

A másik hatalmas kihívást Rínó páncélja jelentette, aki csupán rövid ideig szerepel a filmben, de annál több időbe került elkészíteni. Rengeteg részletet dolgoztak ki, a legtöbbjük pedig olyan, mintha különböző szerkezetekből lenne. Azt akarták, hogy úgy tűnjön, Giamatti karaktere egy alap verzióját kapta meg a páncélnak, amit az Oscorp valamikor a nyolcvanas években adhatott el a szovjeteknek és majd továbbfejleszti saját maga. Ezért néz ki úgy a feje, mintha befejezetlen lenne. A színész valójában sosem viselte a páncélt, az csak a Sony számítógépein létezik, a forgatáson egy kezdetleges kocsin tolták őt.

pókember

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon