asdf

Westeros-on sem állt le az élet: íme az ötödik évad rendezőinek a listája

A Trónok Harca negyedik évadának fináléját követően egészen mostanáig zárva tartották a Királyvár tróntermének ajtaját. Most viszont az HBO megtörte a csendet és nyilvánosságra hozta a 2015-ben érkező új szezon rendezőinek a kilétét. A sorozat, a szokásához híven, most is hozott egy nem várt meglepetést: kikerült a „kezdőcsapatból” Neil Marshall!

Jövőre azt a Neil Marshall-t kell nélkülöznünk, akinek a Trónok Harca történetének két leglátványosabb és legizgalmasabb csatáját köszönhettük (Blackwater, The Watchers on the Wall). Érhetetlen döntés, mindenestre gyógyír lehet a rajongók sebzett szívére, hogy David Nutter, a felejthetetlen és drámai Vörös Nász rendezője, jövőre is a Trónok Harca direktori stábját fogja erősíteni. Nézzük meg, hogy kik lettek azok a szerencsés kiválasztottakat, akik jövőre – remélhetőleg – felejthetetlen részekkel ajándékozhatják meg a rajongókat.

Michael Slovis

Michael Slovis személye kimeríti a minőségi csere-fogalmát. A rendező olyan sorozattal a háta mögött érkezett a Hét Királyságba, mint a Breaking Bad, ami mindenhol kiváló ajánlólevélnek számítana. A stúdiónál nagyon bíznak benne, mert egyből megkapta az ötödik évad premierjének rendezési lehetőségét. Az évadnyitón túl a második részt is Michael Slovis jegyezheti.

tronokharcarendezok_Michael Slovis

Mark Mylod

Mark Mylod neve nem cseng ismeretlenül az HBO berkein belül. Karriere hajnalán a klasszikus sorozattá váló Entourage-on dolgozhatott direktorként. A széria végeztével pedig egy másik kritikailag is magasztalt produkcióban, a Shameless-ben fejlődhetett tovább. A biztos kezű rendező, Mark Mylod a hírek szerint az ötödik évad harmadik és negyedik részét hozhatja majd tető alá.

tronokharcarendezok_Mark Mylod

Jeremy Podeswa

Az HBO Jeremy Podeswa személyében is „saját nevelésű” rendezőt ültetett a Trónok Harca direktori székeinek egyikébe. A tapasztalt rendező olyan drámákban alkothatott emlékezeteseket, mint a Boardwalk Empire és a The Tudors. A kábel csatorna az ötödik évad hatodik és hetedik epizódjának munkálatait bízta rá.

tronokharcarendezok_Jeremy Podeswa

Miguel Sapochnik

Miguel Sapochnik a nagy csatornák világából csöppenhet a „kicsibe”, ugyanis a biográfiájába zömmel House és Fringe részek címeit írták bele. Jó döntésnek tűnhet a leigazolása, mert érdekes színt vihet Westeros-ra a rejtélyközpontú sorozatokon „érlelődő” rendező. Az HBO-nál nagyon bízhatnak benne, ugyanis az évad kiteljesedésének „küszöbeként” funkcionáló hetedik és nyolcadik epizód munkálataira szerződtették le.

tronokharcarendezok_Miguel Sapochnik

David Nutter

David Nutter nevét minden Trónok Harca-rajongó egy életre megjegyezhette már. Neki köszönhetjük a sokkoló The Rains of Castamere c. részt, ami a magyar köztudatba Vörös Nászként vonult be. Többek miatta sem érezhetjük egyik kedvenc szereplőnket sem biztonságban. A HBO természetesen az ötödik szezonban is számít a direktor szolgálataira. Ő rendezheti majd meg a kilencedik epizódot és a megtisztelő évadzáró részt is. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a westeros-i fáradalmakat a szuperhősök világában pihenhette ki: David Nutter hozta tető alá az Arrow és a Flash sorozatnyitó epizódját.

tronokharcarendezok_David Nutter

Megosztás facebookon