asdf

Keira Knightley 5 legjobb szerepe

  • Szerző: P. Kristóf
Keira Knightley ma ünnepli 29. születésnapját. A gyönyörű színésznő eddigi öt legjobb szerepét szedtük össze.

5. Sabé (Star Wars I. - Baljós árnyak)

Star wars 1

Az angol színésznő első komoly szerepét a második Star Wars-trilógia nyitófilmjében kapta, ahol a Natalie Portman által alakított Amidala királynő szolgálóját és dublőrét játszotta. Azért ő kapta ezt a kiugró lehetőséget, mert megszólalásig hasonlított kollégájára, sokszor még a szüleik sem tudták megkülönböztetni őket a forgatáson. Bár viszonylag kis szerep jutott neki, de ennek hatására megnyíltak előtte Hollywood kapui és a fiatal színésznő innentől kezdve sorra kapta a felkéréseket.

4. Guinevere (Artúr király)

Artúr király

Az Artúr mondakör mögött rejtőző valódi történetet kereső kalandfilmben a címszereplő szerelmét, a szászok harcias, vad vezetőjét, Guienevere királynőt. A Karib-tenger kalózai sikere után a filmkészítők meglátták Knightley keményebb oldalát és innentől kezdve számos harcolni tudó nőt alakíthatott a vásznon, amíg fel nem ismerték, hogy a kosztümös mozik körében még zseniálisabb. A filmtörténelem legőszintébb és legvadabb Guinevere alakítása és bár nem nyerte el a kritikusok tetszését, Keira tagadhatatlanul maradandót alakított.

3. Cecilia Tallis (Vágy és vezeklés)

Vágy és vezeklés

Legnagyszerűbb színészi teljesítényét eddig az angol rendező, Joe Wright filmjeiben villantotta meg, akivel három kosztümös filmet is készített. A Vágy és vezeklés a középső a trilógiában, mely a kimondott szó erejét és a félreértések visszafordíthatatlan következményeit meséli el. Keira a mesélő és főszereplő nővérét alakítja, aki szerelmes a család házvezetőnőjének fiába, de kapcsolatok megszűnik, amikor huga alaptalanul megvádolja a fiút gyilkossággal. Keira Knightley olyan lenyűgözően játszotta szerepét, hogy Golden Globe-díjra jelölték érte.

2. Elizabeth Swan (A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka)

A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka

A gyönyörű színésznő eddigi legismertebb szerepét A Karib-tenger kalózai trilógiában kapta, ahol a gazdag kormányzó lányát alakítja, aki Will Turner iránt érzett szerelmének köszönhetően igazi harcos kalózzá változik. Keira egyszerre hozza a neki legjobban álló két szerepkört, hol előkelő angol úrihölgy, hol pedig közönséges, azonban annál jobb kalóz. Nem véletlen, hogy a karakter mindkét folytatásban visszatért, sőt egyre nagyobb szerepet kapott, hiszen Knightley olyan tökéletesen keltette életre az összetett női karaktert, ahogy rajta kívül senki nem tudta volna.

1. Elizabeth Bennet (Büszkeség és balítélet)

Büszkeség és balítélet

Jane Austen leghíresebb regényének adaptációjában Knightley kapta a főszerepet, ezzel együtt ez volt a színésznő első, és eddig a legjobb közös filmje Joe Wright rendezővel. Ez volt a rendező debütáló nagyjátékfilmje és komoly elvárásokkal kellett szembenéznia az 1995-ös hatalmas sikerú sorozat miatt, de végül sikerült új színt vinni a történetbe. Keira Knightley alakítása lenyűgöző, eddigi legjobb formáját hozta, melyet első Oscar-jelölésével ismert el a szakma.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a FacebookonCsekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon