asdf

A háborús övezetből a Kapitólium elnöki székébe: Donald Sutherland

A Golden Globe-díjas színész valóságos élőlegenda ma Hollywoodban. A titka az lehet, hogy a hosszúra nyúlt karrierje során mindig megfelelő érzékkel választott szerepeket. A legendás sztár manapság a Kapitólium és a körzetek kegyetlen vezetőjének, Snow elnöknek a szerepében tetszeleg. A mai napon a 79. életévét betöltő legendáról öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Elbocsájtó helyett „állásra jelentkező” szép üzenet Gary Ross-nak

Egyáltalán nem megszokott dolog az ünnepelt színészlegendáktól az, hogy „könyörögnek” szerepekért. Pedig Donald Sutherland olyannyira beleszeretett Suzanne Collins világába és Snow elnök karakterébe, hogy pontosan ezt tette. A szerep kedvéért hosszú levelet írt Az éhezők viadala első direktorának, Gary Ross-nak. A később leváltásra kerülő rendező egy interjúban elmondta, hogy Donald Sutherland érzelemtől túlfűtött érvelése olyan hatásosra sikeredett, hogy emiatt pár dolgot meg is változatott a filmben.

donald_sutherland_snowelnok

2. A Kelly hőseinek sztárja megjárta a túlvilágot is

Sajnos nem minden forgatás zajlik zökkenőmentesen. Nem rég beszámoltunk róla, hogy Harrison Ford a Star Wars VII. részének a forgatásán szenvedett súlyos sérülést, ami miatt akár hónapokkal is elcsúszhat a film bemutatója. Donald Sutherland-del is történt már hasonló eset. A Kelly hőseinek forgatása alatt agyhártyagyulladást kapott, és mivel akkoriban a közeli kórház nem volt jól felszerelve, a legendás színész a betegség miatt kómába zuhant. Később az orvosok elmondták neki, hogy néhány másodpercig el is távozott az élők világából. Donald Sutherland egy interjúban elárulta, hogy öntudatlan állapotában látta azt a bizonyos alagutat és a vakító fehér fényt.

donald_sutherland_kellyhosei

3. Apa és fia egymás mellett nyugszik az idők végezetéig

Titkon minden színész arról álmodozik, hogy egy nap majd kiérdemelhesse a saját csillagát a hollywoodi Hírességek Sétányán (Hollywood Walk of Fame). Nos, a Sutherland családnak ez duplán is megadatott. Ráadásul apa és fia egymás mellett kapott „sírkövet”. Érdekesség, hogy Kiefer Sutherland sajnálatos módon nem lehetett ott az édesapja ceremóniáján, ezért „szócsőnek” elküldte maga helyett Colin Farrell-t, aki tolmácsolta a büszke fiú szavait.

donald_sutherland_es_kiefer_sutherlad

4.Donald Sutherland magyarországi kiruccanása

Talán kevesen tudjátok, de Donald Sutherland is „koptatta már” kis hazánk flaszterját. A katedrális c. mini-sorozat kedvéért utazott el Magyarországra. Körülbelül fél évig forgatott Ócsán és Fóton, így akinek szerencséje volt, akár fotón is megörökíthette a legendás színészt.

donald_sutherland_katedrális

5. „Egy híján 24”

Majdnem megtörtént, hogy Kiefer Sutherland édesapjával, Donald Sutherland-del egy sorozatban szerepelhetett. A 24 sztárjának, akinek a neve mára már teljesen összeolvadt Jack Bauer-rel, kis híján sikerült a Golden Globe-díjas színészt a népszerű sorozatába csábítania. Donald Sutherland sokáig hajlott is a dologra - meg is egyezett a sorozat producereivel -, ám az utolsó pillanatban mégis visszadobta a szerepet, mert nem nyerte el maradéktalanul a tetszését az a karakter, amit írtak neki.

Kiefer-Sutherland-as-Jack-Bauer-24-15078194-1024-768

Megosztás facebookon