asdf

Tarantino az új westernje után sci-fit rendezne

  • Szerző: Medve Pál
A 90-es évek fiatal zsenije a san diegoi Comic-Conon is tiszteletét tette a Django/Zorro hat részes grafikus novellájának standján. Előadásában beszélt az új western filmjéről, a "Hateful Eight-ről", amit egy egyedi sci-fivel követne.

A Hateful eight körüli botrány már elcsendesedett, és a különböző zsánerfilmek alkotómestere újra megszólalt a jegelt westernfilmjéről. Pár hónappal ezelőtt Tarantino új modern vadnyugati kalandjának forgatókönyve kiszivárgott a világhálóra, aminek forgatási előmunkálatait azonnal leállította. A tékás direktor újraindította a Hateful eight projektjét egy átdolgozott forgatókönyvvel, és a színészgárdába ismét meghívta kedvenceit, Kurt Russelt (Grindhouse: Halálbiztos) és Samuel L. Jacksont (Ponyvaregény, Django). Az új western egyenlőre még nem kapott hivatalos megjelenési dátumot, de valószínűleg a 2015-ös év végén fog érkezni.

Tarantino main

A Comic-Conos kérdezz-feleleken a rajongók rákérdeztek, hogy az eddig Tarantino számára idegen zsánerrel - sci-fi - próbálkozna-e a jövőben. QT elmondása szerint, 10 évvel ezelőtt biztos nemet válaszolt volna a kérdésre, azzal indokolva, hogy a lehető legtávolabb álló műfaj tőle. Azonban most elhintett annyi infómorzsát, hogy lenne pár ötlete a tudományos fantasztikum világában is. Kritikus véleménye szerint nem egy űrhajós, illetve időutazós sci-fit készítene, hanem sokkal inkább egy földhözragadtabb, ideológiájában zsáner filmet. A szatirikus hangvételű mozgóképei már a lehető legkülönlegesebb műfajokat vette fel, gondoljunk csak a Grindhouse: Halálbiztos rég elfeledett expolitation elemeire, és a Django forradalmi de mégis hagyományokhoz hű western cselekményvezetésére.  Minden bizonnyal a rendező rajongói és a laikusok is szívesen látnának a rendezőtől egy számár idegen műfajú filmet. Egy könnyedebb Földön játszódó szatirikus sci-fit szívesen látnék tőle. 

Megosztás facebookon