asdf

Számolás a Fehér Házban

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Michelle Obama még otthon érzi magát a Fehér Házban – és tudja, milyen jelentősége van annak, hogy kit hív vendégségbe. Csütörtökön például néhány nagyszerű színésznő beugrik hozzá.

Octavia Spencer, Taraji P. Henson és Janelle Moane mellett az egész stáb jelen lesz: a három színésznő ugyanis az egyik legnagyobb Oscar-esélyesként számon tartott A számolás joga főszereplője, de elkíséri őket Kevin Costner, aki szintén fontos szerepet kapott a filmben, valamint Pharrell Williams, aki 8 új számot írt a soundtrackre. A Fehér Házban az elnöki pár számára vetítést is tartanak A számolás jogá-ból.

ASzamolasJoga_TorontoFilmFestival (11)

Nem is csoda, hogy fontosnak tartják a filmet: a történet három hőse a 60-as évek elején a NASA első űrprogramján dolgozik: és mert ugyan mindhárman zseniális matematikusok, de egyúttal fekete nők is, jóval több nehézséggel kell megküzdeniük, mint az orbitális pályák kiszámítása. Az esemény különlegessége, hogy a történet szereplőinek egyik eredetije, a 98 éves, fekete bőrű matematikusnő, Katherine Johnson is jelen lesz.

A számolás joga/Hidden Figures - Hazai bemutató: 2017. január 19.

Megosztás facebookon