asdf

Rémisztőbb és sötétebb lesz az új Jurassic World

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
A Jurassic World hatalmas sikert aratott (1,67 milliárd dollárt hozott a konyhára), de a kritikusok vegyes fogatattásban részesítették a filmet.

"Egészen más irányba viszi el az új Jurassic World történetét J. A. Bayona rendező, mint amire a nézők számítanak" – árulta el Chris Pratt, a film főszereplője. A spanyol rendező készített már kultikus horrort (Az árvaház), katasztrófafilmet és horrorfantasyt, és eredetileg ő vezényelte volna a Z világháború 2-t is, de nem tudott nemet mondani a Jurassic World producereinek. Pratt szerint Bayona újfajta vizualitást és mélyebb érzelmeket is hoz a produkcióba, mint a franchise korábbi filmjeiben megszoktuk, elősegítve ezzel a sorozat fejlődését.

chris-pratt-vanityfair„Nagy szívfájdalmam, hogy nem tudunk élő dinókkal dolgozni, de szerencsére ott vannak az őshüllőket alakító színészek meg az animatronikus szerkezetek. Ez egy kicsit problematikus dolog, mert a közönség már nagyon hozzászokott a korlátlan lehetőségeket biztosító digitális trükkökhöz, de szerintem a klasszikus megoldások valószerűbbek és több lelket visznek a látványba. Próbáljuk megteremteni a helyes egynsúlyt, hogy a közönség ne tudjon rájönni, mikor lát számítógépes dinót és mikor animatronikus modellt." – mondta Bayona a The Hollywood Reporternek. 

Jurassic World - Bukott birodalom/Jurassic World: Fallen Kingdom – Hazai bemutató: 2018. június 7.

Megosztás facebookon