asdf

Newsroom: Indiana Jones, Bourne, Démonok között

A hollywoodi hírgyártás még az új év első napjain sem állhat le. Nyilvánosságra hoztak egy „borzasztóan izgalmas” fotót az új Bourne-filmből és a James Wan-féle Démonok között-folytatásról. Továbbá a Disney elnöke beszélt a népszerű régészprofesszorról is.

Indiana Jones is folytatódni fog

A Disney, a Star Wars sikeres felélesztése után, nem mondott le arról az álmáról, hogy a népszerű régészprofesszorról is lehúzzanak egy újabb bőrt. Ezzel önmagában semmi gond sincs, ha mindezt Harrison Ford-dal képzelik el. Steven Spielberg néhány hete azt nyilatkozta, hogy számára a népszerű űrcsempész az egyetlen és igazi Indiana Jones.indiana_harrisonford_jonesNem akarja James Bond-osítani a szériát, ami remek gondolat. Sok színész pótolható egy-egy szerepben – lásd a fentebb említett titkos ügynök-esetét, vagy a szuperhősöket -, ám olyan ikonikus szerepeket illetően, mint Han Solo vagy Jones professzor, egyáltalán nem nézném jó szemmel a színészváltást. Bár nem tudjuk, hogy mi a Disney konkrét célkitűzése a dollármilliókat érő franchise-zal, ám őket ismerve, ha úgy alakul, rezzenéstelen arccal cserélnék le Harrison Ford-ot egy fiatalabb színészre. Mondjuk a sokak által pletykált Chris Pratt-re. Egyelőre annyit mondtak, hogy érkezni fog a folytatás, de hogy pontosan mikor, kinek a rendezésében, milyen szereplőgárdával, azt nem árulták el. Abban az esetben, ha tényleg színészcsere lesz, nagyon remélem, hogy követik a J. J. Abrams-féle módszert, miszerint a régi legendák jelenlétével segítenek elfogadtatni a generációváltást.

A Warren-házaspár 2016-ban visszatér

Nyakunkon van a népszerű Démonok között című horrorfilm folytatása, aminek csak azért szavazok bizalmat, mert James Wan rendezi, akit az egyik legjobb amerikai horror-direktornak tartok. Az Entertainment Weekly jóvoltából ki is jött egy „izgalmas” kép a The Enfield Poltergeist alcímre keresztelt második részről.  Az elnevezésből adódóan a paranormális jelenségekkel foglalkozó házaspárnak ezúttal nem egy démonnal, hanem egy kopogó szellemmel kell megküzdenie. A történet alapanyagául a Hodgson család esete szolgált, ami James Wan elmondása szerint a legjobban dokumentált paranormális eset. Egy kicsit nyomoztam a háttértörténettel kapcsolatban, és amit találtam, az tényleg elég megdöbbentő.demonok_kozott_2_hivatalos_kepA jelentések és elbeszélések alapján valódi kísértetjárás volt a  Hodgson-családnál: repkedő tárgyak, zajok, életveszélyes támadások.  A házban történt eseményeket a média is átvette: a Daily Mirror 1977. szeptember 10-én a címlapon is publikálta a fejleményeket. A paranormális szakemberek szerint Janet Hodgson volt a felelős a házban történt eseményekért. Le is fotózták a kislányt levitálás – lebegés – közben. Az, hogy mennyire hiteles, valódi a kép, a személyes hitvilágotokra bízom.

„Borzasztó izgalmas” kép az új Bourne-filmből

Bár számozás szempontjából sorrendben ez lesz az ötödik felvonás, ám számomra ez még mindig csak a negyedik rész, mert a Hagyaték Aaron Cross-szal a főszerepben egy teljesen más történetszálat indított el a franchise-on belül. Újfent az Entertainment Weekly-nek köszönhetően érkezett egy semmitmondó fotó az új alkotásról.hír_bourne_matt_damonAz előzetesre leszek igazán kíváncsi, mert a Paul Greengrass-Matt Damon duó eddig is dinamikusan működött együtt. A címszereplő, aki egyben producerként is kiveszi a részét a munkából, elmondta, hogy ez egy sötétebb történet lesz - ki hitte volna? - és olyan kérdéseket feszeget, mint a pénzügyi összeomlás, a polgári szabadságjogok és a cyber-háború. 

Megosztás facebookon